Betalingsregeling

Heeft u tijdelijk onvoldoende geld? En komt u niet in aanmerking voor kwijtschelding? Dan kunt u een betalingsregeling treffen. Met een betalingsregeling krijgt u meer tijd om de belastingschuld te betalen.

Hoe het werkt

Wilt u een regeling afspreken? Dat kan via bovenstaande knop 'Aanvragen'.

Goed om te weten

  • Een betalingsregeling is afhankelijk van uw financiële situatie en het openstaande bedrag;
  • Een betalingsregeling wordt alleen getroffen als u tijdelijk de gemeentelijke belastingen niet kunt betalen;
  • Als de vordering bij de belastingdeurwaarder ligt dan kan er alleen een regeling getroffen worden met ons deurwaarderskantoor;
  • U kunt er ook voor kiezen om met automatische incasso te betalen dan krijgt u maximaal negen maandelijkse termijnen afhankelijk van het moment van aanvragen;
  • Hoe sneller u contact opneemt met de gemeente na ontvangst van de aanslag hoe meer er mogelijk is. Er kan dan vaak een ruimere regeling worden afgesproken dan wanneer u pas na een herinnering, aanmaning of dwangbevel om een betalingsregeling vraagt.

Wilt u contact met ons opnemen? Dit kan via t. (0316) 291 391 (keuze 4 Belastingen/WOZ en daarna keuze 2) of door een e-mail te sturen naar belasting@montferland.info. Vermeld dan in ieder geval het aanslagnummer waarvoor u een betalingsregeling wilt treffen en uw telefoonnummer.