Bijstand, wijziging doorgeven

Algemeen

Als er iets verandert in uw woonsituatie, inkomsten- of vermogenssituatie dan moet u dit altijd binnen 5 werkdagen melden aan de afdeling Sociale Zaken.

Hoe het werkt

Kies het onderstaande formulier dat bij uw situatie past. Vervolgens logt u in met uw digitale handtekening, de DigiD. Houdt u rekening met de tijdslimiet van 15 minuten per wijzigingsformulier. Houdt de gevraagde bijlagen dus bij de hand. Heeft u nog geen DigiD? U kunt deze aanvragen op de website van DigiD.

U moet in de volgende gevallen een wijziging doorgeven:

  • U koopt of verkoopt een voertuig;
  • U opent of wijzigt een bankrekening;
  • U schaft een (prepaid) creditkaart aan;
  • U gaat betalingen verrichten en ontvangen via elektronische rekeningen, zoals Paypal
  • een medebewoner gaat studeren of stopt met studie;
  • U ontvangt een erfenis;
  • U gaat meer of minder werken;
  • De samenstelling van uw huishouden verandert, er vertrekt iemand op uw adres of er komt iemand bij u wonen, dit geldt ook als er in uw huishouden een kind wordt geboren.

Ook als u op vakantie gaat moet u dit doorgeven. Afhankelijk van uw vakantie is het mogelijk dat er documenten meegestuurd kunnen worden, denkt u hierbij aan een kopie vliegtickets en een kopie van uw boekingsformulier. Doet u dit niet of te laat, dan kan de gemeente u een boete geven.

Heeft u al een wijziging doorgegeven en moet u hierover nog (aanvullende) bewijsstukken aanleveren? Mail deze dan onder vermelding van het zaaknummer naar bijstand@montferland.info. 

Geef veranderingen in uw inkomen of persoonlijke situatie altijd op tijd door. Zo voorkomt u dat u per ongeluk fraudeert. 

Wat u nodig hebt

Er wordt per wijzigingsformulier aangegeven welke documenten u nodig kunt hebben om het formulier te versturen. Denkt u eraan dat deze documenten digitaal moeten worden bijgevoegd.

Goed om te weten

Houdt u er rekening mee dat de uw DigiD-sessie maximaal 15 min. duurt. Heeft u meer tijd nodig om het formulier in te vullen (b.v. omdat u de benodigde bijlagen niet bij de hand heeft) dan wordt het formulier afgesloten en moet u opnieuw inloggen.

Neem contact op met de gemeente als u twijfelt of u informatie moet doorgeven.