Bouwdossier opvragen

U kunt bij ons tegen betaling verschillende soorten stukken uit een bouwdossier opvragen, bijvoorbeeld de bestektekening van een schuur of de constructietekeningen van een woning.

Hoe het werkt

Via de knop 'aanvragen' kunt u stukken uit een bouwdossier opvragen. U kunt in dit formulier aangeven om welk bouwdossier en om welke stukken het gaat.

Als de gevraagde stukken (tekeningen of dossier) klaar liggen, nemen we telefonisch of per e-mail contact met u op om een afspraak te maken voor de inzage van deze stukken. De gevraagde stukken liggen dan ter inzage klaar op het gemeentehuis (Bergvredestraat 10 in Didam).

Wilt u de gevraagde stukken digitaal ontvangen? Dat kan. Hiervoor maken we vaak gebruik van 'WeTransfer'. U krijgt dan een e-mail met een link toegestuurd waarmee u de stukken kunt downloaden. Deze link is maar 7 dagen geldig. Houd er rekening mee dat de e-mail met deze link soms in de map met spam terecht komt.

Houdt u er rekening mee dat de archief stukken wekelijks worden opgehaald uit het regionale archief. Soms zijn stukken digitaal, en zijn ze eerder beschikbaar.

Wat het kost

De kosten en de afhandelingstijd van uw aanvraag hangen af van de grootte van uw aanvraag. U betaalt € 10,80 per kwartier voor het zoeken en verzamelen van de gevraagde stukken. Voor een digitale scan op A4-formaat betaalt u € 0,35 per stuk en voor een kopie op papier van A-4 formaat betaalt u € 2,70.

Goed om te weten

Meer informatie over deze kosten en meer (scan, kopie, lichtdruk etc.) leest u op de webpagina 'Verordening op de heffing en de invordering van leges 2022'.