Braamt

De Gemeente Montferland is voornemens de Mariastraat, Schaepmanstraat, Hiedenbrinkstraat en Pastoor te Rielestraat te gaan reconstrueren.

In lijn met de inrichting van de Graaf Hendrikstraat (in 2018 al opgeknapt) heeft de gemeente Montferland een schetsontwerp gemaakt voor de herinrichting van de Mariastraat, Schaepmanstraat, Hiedenbrinkstraat en Pastoor te Rielestraat.
 
Graag presenteren we dit schetsontwerp aan u op donderdag 27 mei a.s. om 19.30 uur via een interactieve digitale presentatie.

Programma

19.15 uur: Digitale inloop
19.30 uur: Presentatie Ontwerp: ontwerp, proces en planning
20.00 uur: Vragen-halfuurtje
20.30 uur: Einde bijeenkomst
 

Digitale bijeenkomst terugkijken

Via WeTransfer kunt u de videovergadering via ZOOM (en het audiobestand ervan) downloaden en bekijken/luisteren.

Voorlopig schetsontwerp en presentatie inwonersavond:

Veelgestelde vragen en opmerkingen

Ja, de stoep heeft dezelfde hoogte als verharding in de tuinen.

Nemen we mee in het contract.

2 parkeerplaatsen worden opgeofferd voor groen. Ter plaatse van Graaf Henkdrikstraat is ook parkeercapaciteit in de parkeerkoffer.

De rijbaan wordt niet verhoogd. Het verschil wordt 5 cm i.p.v. de nu 10 cm hoogte verschil.

Er worden geen bomen gekapt.

Ligt eraan waar je woont.

Indien de container op de stoep wordt geplaatst heb je geen hoogte verschil. Het verschil met de rijbaan wordt 5 cm. Op Kruispunten wordt de band verlaagd en wordt gelijkvloers.

Dit zit niet in deze scope. Deze vraag wordt doorgezet naar de wegbeheerder. Antwoord wegbeheerder: de genoemde straten staan niet in de onderhoudsplanning voor de komende jaren. De straten die er wel in staan zijn gekoppeld tot dit project.

Ja de hoogte tussen het straatwerk van de bewoner en de openbare stoep blijven zonder hoogteverschil op elkaar aansluiten.

Op de straat.

Er komt geen wadi. Het hemelwater wordt mogelijk afgekoppeld. De rioolbeheerder gaat kijken wat mogelijk de oorzaak is van de wateroverlast.