Budgetbegeleiding

Door een reeks van gebeurtenissen kan het gebeuren dat men in de financiële problemen komt. Denk aan een echtscheiding, ontslag, ziekte, het verlies van een dierbare of de grip kwijt raken op geldzaken en er zijn schulden. Zeker de huidige tijden zijn voor veel mensen onzeker. Er zijn veel mensen die met de vraag rondlopen: Hoe ga ik het allemaal financieel redden en regelen? Hoe houd ik het overzicht? Budgetbegeleiding kan helpen.

Hoe werkt budgetbegeleiding?

Voor budgetbegeleiding moet u een afspraak maken. De budgetconsulent komt dan op huisbezoek. Naast een gezonde financiële situatie wil de budgetbegeleider ook ondersteunen bij het ontwikkelen van een levensstijl die hierbij past. Een budgetplan met daarin een overzicht van de inkomsten en uitgaven helpt om grip te krijgen op de financiën. Op deze manier is het mogelijk om een werkbare huishoudadministratie op te zetten. Geen inzicht en overzicht over de eigen geldzaken en betalingsachterstanden levert stress op, dit kan zorgen voor slapeloze nachten en veelvuldig piekeren. Budgetbegeleiding kost geen geld.

Online hulpverlening                                

Een combinatie van online hulpverlening en het gebruikelijke (spreekkamer of huisbezoek) aanbod is mogelijk. Het online aanbod en het gebruikelijke aanbod wisselen elkaar af en versterken elkaar. Budgetbegeleiding is hierdoor beter bereikbaar. Vragen kunnen op elk moment van de dag gesteld worden, anoniem en vanuit elke plek die een klant kiest.

Contact     

De budgetbegeleiding loopt via Sensire. U kunt hen bellen voor informatie en advies of voor het maken van een afspraak op  (0314) 357 723. Budgetbegeleiding is ook aanwezig bij het Financieel Straatje.