De GGD komt naar Didam voor coronavaccinaties

De GGD Noord- en Oost-Gelderland (GGD NOG) komt naar Didam toe voor het geven van coronavaccinaties. Ook als je meer informatie over de vaccinatie of het virus wilt, dan staan medewerkers van de GGD NOG voor je klaar.

De tijdelijke locatie is van donderdag 12 mei tot en met zaterdag 14 mei van 11.00 tot 19.30 uur bij de Beachhal Didam (Vincwijcweg 12, 6941 RG Didam) op Sportpark De Nevelhorst. Het is niet nodig om een afspraak te maken.

De GGD’en werken dagelijks aan een gezond en veilig leven voor iedere Nederlander. Voor onze gezondheid is het belangrijk om corona onder controle te houden. De professionals van alle GGD’en zijn verantwoordelijk voor de coronavaccinaties. Zij doen dit deskundig, kosteloos en altijd met zorg en aandacht.

Om zoveel mogelijk inwoners van Montferland de mogelijkheid te bieden om een vaccinatie of meer informatie te halen organiseert de GGD NOG een vaccinatietour door de regio. Zo is het halen van een coronavaccinatie of informatie laagdrempelig en dichtbij.

Meer informatie over vaccinaties en het virus

Vaccinatie is altijd vrijwillig. Misschien twijfel je nog over het halen van een coronavaccinatie? Of wil je eerst meer weten? Kom dan eerst langs voor een gesprek. Je goed informeren helpt bij het maken van een keuze. Medewerkers van GGD NOG beantwoorden je vragen, zodat je een keus kan maken op basis van goede, open en eerlijke informatie.

Vaste locatie in Doetinchem

Naast de tijdelijke locatie in Didam is er ook een vaste locatie in Doetinchem (Havenstraat 150). Deze locatie is geopend op dinsdag en vrijdag van 08.00 tot 19.30 uur. Ook is het mogelijk om hier zonder afspraak naar toe te gaan.

Als je dat prettiger vindt, dan is het uiteraard mogelijk om vooraf een afspraak te maken. Personen met een afspraak gaan bij (grote) drukte ook altijd voor op personen zonder afspraak. Een afspraak maken is als volgt mogelijk:

  1. Bel met (0800) 7070. Bellen is mogelijk 7 dagen per week tussen 08.00-20.00 uur. Houd je BSN bij de hand.
  2. Ga naar www.coronavaccinatie-afspraak.nl. Via de site plan je 24 uur per dag een afspraak in. Hiervoor heb je wel een DigiD nodig.

Ga naar de website van de GGD NOG

Voordat je naar de Beachhal in Didam of een andere locatie gaat, is het advies om eerst op de website van de GGD NOG te kijken voor de actuele informatie over openingstijden en voorwaarden voor de verschillende vaccinaties: www.ggdnog.nl/vaccinatielocaties.

Verkrijgbare vaccinaties

Het is voor de meeste vaccinaties niet meer nodig om eerst een afspraak te maken. De volgende vaccinaties zijn zonder afspraak beschikbaar in de Beachhal Didam:

  • De 1e en 2e vaccinatie voor iedereen vanaf 12 jaar. Ben je geprikt met Pfizer? Kom dan na 3 weken (21 dagen) langs voor je 2e vaccinatie. Ben je geprikt met Moderna? Dan moet je 4 weken (28 dagen) wachten tot je 2e vaccinatie.
  • De herhaalprik tegen corona voor 60-plussers en volwassenen met een verminderde weerstand.
  • De 3e prik en nieuwe basisserie voor patiënten met een (ernstige) afweerstoornis. Neem wel de uitnodigingsbrief van de medisch specialist mee.
  • De mRNA-boosterprik voor iedereen vanaf 12 jaar.
  • Extra mRNA prik na Janssen en booster (voor buitenlandse reizen).
  • Extra mRNA voor personen onder de 60 jaar, die één mRNA-prik en een booster hebben ontvangen na een coronabesmetting (voor buitenlandse reizen).