De Montferlandse jeugd blijft in beweging!

Sinds zondag 19 december zit Nederland in ieder geval tot en met vrijdag 14 januari in lockdown. Deze harde lockdown is noodzakelijk om de verspreiding van de omikron variant af te remmen. Door de strenge lockdown is de sport ook verder op slot gegaan. Een uitzondering is gemaakt voor jeugd tot en met 17 jaar. Zij mogen tussen 05.00 en 17.00 uur op buitensportlocaties blijven trainen en onderlinge wedstrijden spelen. De sportclubs en welzijnsinstelling Welcom bieden voor de komende periode verschillende activiteiten aan om de Montferlandse jeugd wel in beweging te houden.
De Montferlandse jeugd hoeft de komende tijd niet stil te zitten. De onderstaande activiteiten zijn er om in beweging te blijven. Advies: kijk voor de actuele tijden altijd even op de website van de club of organisatie.

Voetballen bij DVC’26

Om te zorgen dat de jeugd niet teveel binnen komt te zitten, heeft DVC’26 besloten om het op verschillende momenten mogelijk te maken om te sporten op de kunstgrasvelden van Sportpark De Nevelhorst.

Op de volgende dagen momenten mag de jeugd tot en met 17 jaar van 13.30 tot 16.30 uur komen voetballen:

  • Maandag 20 t/m vrijdag 24 december
  • Maandag 27 t/m vrijdag 31 december
  • Maandag 3 t/m zaterdag 8 januari

DVC’26 zorgt voor de benodigde trainingsmaterialen. Er is toezicht en er gelden wel enkele regels. Deze regels en meer informatie vind je via de website van DVC’26.

Een potje voetballen bij FC Bergh

Ook FC Bergh opent de poorten om jongeren tot en met 17 jaar samen een potje te laten voetballen. Het maakt niet uit of je lid of geen lid bent van FC Bergh. Het sportpark van FC Bergh is geopend van 14.00 tot 16.00 uur op de volgende momenten:

  • Dinsdag 21 december
  • Woensdag 22 december
  • Donderdag 23 december

Tijdens de openingstijden is er toezicht. Let op: alleen op bovenstaande momenten is het sportpark geopend. Op andere tijdstippen is het sportpark gesloten en zijn de velden verboden terrein. Bekijk voor actuele informatie de Facebook pagina van FC Bergh.

Ook het Sportbuurtwerk gaat door

Ook het Sportbuurtwerk van Welcom gaat nog steeds door. Onder begeleiding van Sportbuurtwerkers sporten en spelen kinderen van 4 t/m 12 jaar lekker in de buitenlucht. Je hoeft je niet op te geven en mag gewoon komen. Het schema voor de komende week is als volgt:

Maandag 20 december

Braamt, Schoolplein de Boomgaard
met sportbuurtwerker Tim
Tijd: 14.30-15.30 uur

Dinsdag 21 december

Cool Nature Park, Didam
met Sportbuurtwerker Joey
14.30-15.30 uur

Woensdag 22 december

Loil, speeltuin Schutterstraat
met Sportbuurtwerker Kevin
14.00-15.00 uur

Donderdag 23 december

schoolplein St Jozefschool, Azewijn
met Sportbuurtwerker Sven
14.30-15.30 uur

Donderdag 23 december

Open Club De Nevelhorst (DVC'26 Velden)
met Sportbuurtwerker Kevin
15.00-16.00 uur

Donderdag 23 december

schoolplein Galamaschool, ’s-Heerenberg
met Sportbuurtwerker Tim
14.30-15.30 uur

Kijk voor de laatste informatie op de website of op de Facebookpagina van Welcom.

Samen Montferland in beweging houden!

Ruth Mijnen – wethouder sport – vindt het belangrijk dat kinderen tot en met 17 jaar op buitensportlocaties mogen blijven trainen en onderlinge wedstrijden mogen spelen: "Het is belangrijk dat we in beweging blijven. Uit onderzoek van NOC*NSF blijkt dat vooral kinderen minder zijn gaan bewegen door de maatregelen om na 17.00 uur niet meer te mogen sporten. Ik ben blij dat er ondanks de harde lock down toch mogelijkheden zijn voor kinderen om veilig en verantwoord te bewegen." Ze waardeert de initiatieven van onder andere DVC’26 en FC Bergh dan ook zeer: "Mijn complimenten aan de sportclubs dat ze niet bij de pakken neer gaan zitten en kijken wat er wel mogelijk is. Ik roep ook andere clubs op om te kijken wat er binnen de huidige regels wel lukt. Zo houden we samen Montferland in beweging!"

sportende mensen