Home > Direct regelen > Nieuws > Boomfeestdag in de herfst

Boomfeestdag in de herfst (30-11-2017)

RSS
Dit item is in het archief geplaatst op 21-12-2017.

Leerlingen van de Albert Schweitzerschool uit Didam hebben afgelopen donderdag 30 november samen met de wethouders Tanja Loeff en Ingrid Wolsing bomen geplant. Aan de Klompenhorstweg in het buurtschap de Greffelkamp werden in totaal 37 Berken en Zwarte Elzen geplant vanwege de jaarlijkse boomfeestdag.

Om bomen en struiken een betere eerste start te geven kiest de gemeente Montferland er voor om niet met de Nationale Boomfeestdag in maart bomen te planten, maar in de winter. Dit is voor de bomen een betere tijd omdat zij dan nog in volledige winterstand zijn.

Aan de Klompenhorstweg zijn eerder dit jaar Populieren gekapt omdat ze in slechte staat waren. Gekozen is voor soorten die langer mee gaan en in het gebied thuis horen. Door meerdere soorten te kiezen hoeven bij ziekte niet direct alle bomen worden gekapt.

Eerder deze week hebben leerlingen van basisschool De Expeditie uit Didam 42 bomen geplant aan de Tolweg en de Geulencampweg in het buitengebied van Nieuw-Dijk. Op deze locaties hadden de Essen de Essentaksterfte en werden de bomen te gevaarlijk vanwege uitvallende takken.

De gemeente Montferland onderstreept het belang van de Nationale Boomfeestdag en probeert dan ook ieder jaar weer een plantlocatie voor de boomfeestdag te vinden. Nu wel op een ander moment, maar zeker niet minder feestelijk. Door kinderen bewust te maken van het belang van groen in de eigen omgeving en het nut van bomen om ons heen zullen zij in de toekomst eerder hun steentje bijdragen aan een eigen groene omgeving. Het planten van een EIGEN boom draagt bij aan die bewustwording. 

Contactgegevens

Bezoekadres

Bergvredestraat 10
6942 GK Didam
(0316) 291 391
WhatsApp: (06) 22 46 30 17

Postadres

Postbus 47
6940 BA Didam

Alle contactgegevens en openingstijden

Contact ons