Home > Direct regelen > Nieuws > Fietsverlichtingscampagne 'Light it up!'

Fietsverlichtingscampagne 'Light it up!' (24-12-2018)

RSS
Dit item is in het archief geplaatst op 30-12-2018.
fietsverlichtingscampagne

Veel jongeren niet goed zichtbaar in het donker

Bijna iedereen weet dat fietsen met licht een stuk veiliger is dan zonder. Het niet gebruiken van werkende verlichting is vaak geen bewuste keuze. Oorzaken zijn vooral het vergeten van de verlichting en gemakzucht. Uit onderzoek blijkt dat het risico voor fietsers om in het donker slachtoffer te worden van een ongeval met zeker 20% afneemt bij goed werkende fietsverlichting. Er fietsen al steeds meer mensen met fietsverlichting. Maar vooral onder de jongeren kan dit nog beter. Van de jongeren tussen de 12 en 24 jaar maakt slechts de helft gebruik van werkende fietsverlichting. Jongeren tussen de 12 en 18 jaar hebben vaak wel fietsverlichting, maar doen deze niet aan. De jongeren tussen de 18 en 24 jaar hebben vaak geen werkende verlichting, repareren de verlichting niet en nemen ook geen vervangende verlichting mee.

Omdat de fietsverlichtingscampagne 'Light it up!' vorig jaar een groot succes was, wordt deze ook dit jaar weer door ROV Oost-Nederland georganiseerd.

Gemeente Montferland levert graag een positieve bijdrage om de bewustwording van goede fietsverlichting bij jongeren te verhogen.

Daarom bezoekt het campagneteam van ‘Light it up!’ de gemeente op zaterdag 29 december in het centrum van ’s-Heerenberg, omgeving Molenpoortstraat. Van 16.00 tot 19.00 uur gaat het promotieteam een kort positief gesprek aan met jongeren en deelt gratis fietsverlichting uit aan hen die zonder fietsverlichting fietsen.

Meer informatie over deze campagne vindt u op de website van ROV Oost-Nederland.

Contactgegevens

Bezoekadres

Bergvredestraat 10
6942 GK Didam
(0316) 291 391
WhatsApp: (06) 22 46 30 17

Postadres

Postbus 47
6940 BA Didam

Alle contactgegevens en openingstijden

Contact ons