Home > Direct regelen > Nieuws > Informatieavond ‘vluchtelingen in Montferland’

Informatieavond ‘vluchtelingen in Montferland’ (13-06-2018)

RSS
Dit item is in het archief geplaatst op 05-07-2018.

Ook in Montferland huisvesten zich elk jaar vluchtelingen met een status (ook wel nieuwkomers genoemd). Bent u benieuwd hoe dit in zijn werk gaat, wie deze mensen zijn en wie hen begeleidt in de eerste periode in Montferland? Welcom organiseert samen met enkele nieuwkomers een informatieve bijeenkomst over dit onderwerp. Op deze manier krijgt u de kans vragen te stellen aan Welcom, nieuwkomers, Juzt en de gemeente.

De bijeenkomst vindt plaats op woensdag 4 juli 2018 van 19.30 uur tot 21.00 uur in het Bosmanhuus te Lengel.

Er komen onderwerpen aan bod als: Hoe gaat de asielprocedure in Nederland in zijn werk? Hoe verloopt het proces wanneer vluchtelingen een verblijfsstatus krijgen? Waar komen de nieuwkomers die zich vestigen in Montferland zoal vandaan? Cultuurverschillen, hoe ermee om te gaan? Welke ondersteuning biedt Welcom en de gemeente?

Twee nieuwkomers zullen hun persoonlijke verhaal vertellen en u krijgt natuurlijk de gelegenheid om vragen te stellen. Zij zullen vertellen over de reden waarom ze gevlucht zijn, hoe ze het wonen in Montferland ervaren, wat ze lastig vinden met betrekking tot de integratie en wat zij prettig vinden in Nederland.

Aanmelden

U bent van harte welkom! In verband met de organisatie van deze bijeenkomst is Welcom graag voorbereid op uw komst. Komt u naar de bijeenkomst wilt u zich dan aanmelden vóór maandag 2 juli? Voor aanmelden of meer informatie bel of mail naar de Welzijnslijn van Welcom: (0316) 292 828, welzijnslijn@welcommail.nl. Of kijk eens op de website van Welcom.

Contactgegevens

Bezoekadres

Bergvredestraat 10
6942 GK Didam
(0316) 291 391
WhatsApp: (06) 22 46 30 17

Postadres

Postbus 47
6940 BA Didam

Alle contactgegevens en openingstijden

Contact ons