Home > Direct regelen > Nieuws > Montferland ondertekent convenant glasvezel

Montferland ondertekent convenant glasvezel (30-11-2017)

RSS
Dit item is in het archief geplaatst op 19-02-2018.
ondertekening convenant

Vandaag hebben Walter Gerritsen, wethouder gemeente Montferland, en Piet Grootenboer, directeur Glasvezel buitenaf, het convenant voor de aanleg van glasvezel in het buitengebied ondertekend. Inwoners van Montferland kunnen evenals de inwoners van de gemeenten Doetinchem, Doesburg en Oude IJsselstreek, vanaf deze week tot 19 februari 2017 een glasvezelabonnement afsluiten. Als in het gebied (Acherhoek Zuid) de benodigde 50% deelname wordt gehaald, gaat de aanleg door.

Wethouder Walter Gerritsen is blij dat CIF gestart is met de campagne ‘Glasvezel buitenaf’. “Door de stijgende vraag naar data en diensten (internet, televisie en telefonie) vraagt ook in het buitengebied om een modern, snel en betrouwbaar glasvezelnetwerk. Het aanleggen van glasvezel in het buitengebied is van groot belang voor de digitale bereikbaarheid en draagt rechtstreeks bij aan de leefbaarheid van het gebied. Inwoners en belangengroepen in het buitengebied dringen al geruime tijd aan op de aanleg van glasvezel. Wij zijn dan ook heel blij dat er nu zicht is op glasvezel.”

Aanbod

Om bewoners te informeren over de aanleg, kosten, voorwaarden en planning worden vier informatieavonden georganiseerd. In totaal worden ongeveer 5.000 huishoudens en bedrijven aangeschreven. Alle bewoners krijgen hetzelfde aanbod: keuze uit vier dienstaanbieders voor een passend glasvezelabonnement en een vastrechtvergoeding van 1600 euro bij eenmalige afkoop of 12,50 euro per maand. Inwoners die na de inschrijfperiode alsnog kiezen voor glasvezel betalen de werkelijke aansluitkosten van minimaal 995 euro.

Vraag glasvezel buitengebied groot

Dat de vraag naar een goede breedbandverbinding in het buitengebied groot is, blijkt uit de reeds afgeronde campagnes van CIF. Eerder werden glasvezelcampagnes in de Achterhoekse gemeenten Berkelland, Winterswijk, Aalten en Oost Gelre al succesvol afgerond.

Meer informatie over de campagne is beschikbaar op de website www.glasvezelbuitenaf.nl.

Contactgegevens

Bezoekadres

Bergvredestraat 10
6942 GK Didam
(0316) 291 391
WhatsApp: (06) 22 46 30 17

Postadres

Postbus 47
6940 BA Didam

Alle contactgegevens en openingstijden

Contact ons