Home > Direct regelen > Nieuws > Nieuwe bomen voor Stadspark 's-Heerenberg

Nieuwe bomen voor Stadspark 's-Heerenberg (25-01-2018)

RSS
Dit item is in het archief geplaatst op 01-03-2018.

In het Stadspark ’s-Heerenberg bij Gouden Handen worden in februari vijftien lindebomen gekapt aan de Stadsparklaan. Voor de gekapte bomen komen nieuwe lindebomen in de plaats.

Waarom moeten de bomen worden gekapt?

De bomen zijn langzaam aan het afsterven. Uit  onderzoek blijkt dat deze bomen in de bodem onvoldoende ruimte hebben voor hun wortels. Door verdichting van de bodem is de opname van voedingsstoffen, zuurstof en water niet optimaal.

Er is een veiligheidscontrole geweest en daaruit bleek dat we de bomen helaas niet kunnen behouden. We moeten de bomen kappen om de veiligheid van de gebruikers van het park te kunnen garanderen.

Wat komt er voor de gekapte bomen in de plaats?

Na het kappen van de bomen verwijderen we de stobben (boomstronken). Om te zorgen voor een optimale groeiplaats voor de nieuwe bomen, werken we de bodem los en vullen we deze aan met verbeterde grond.

Van het dubbele pad dat nu aan weerszijden van de bomenrij loopt, vormen we het pad aan de zijde van de Stadsparklaan om naar gazon. In het gazon komen weer vijftien nieuwe lindebomen.

Wanneer vinden de werkzaamheden plaats?

In februari starten we met het kappen van de bomen. Daarna verbeteren we de grond en planten we de bomen. Later in het voorjaar zaaien we het gazon in. Voor een deel van deze werkzaamheden zijn we afhankelijk van het weer, waardoor we niet exact  kunnen aangeven hoe lang het werk zal duren.

Voor het kappen van deze bomen is geen kapvergunning nodig.

Wat ga ik merken van de werkzaamheden?

Tijdens de uitvoer van de werkzaamheden sluiten we een deel van het park af. Daarnaast zal het zaagwerk natuurlijk wat geluidshinder geven, ook transport kan wat hinder geven.

We sluiten geen wegen af voor het verkeer en we zullen er voor zorgen dat de parkeerplaatsen aan de Stadsparklaan vrij blijven voor gebruik.

Heeft u nog vragen?

Heeft u nog vragen, dan kunt u contact opnemen met de heer W. Krist via het telefoonnummer (0316) 291 391 of door een mail te sturen naar gemeente@montferland.info.

Contactgegevens

Bezoekadres

Bergvredestraat 10
6942 GK Didam
(0316) 291 391
WhatsApp: (06) 22 46 30 17

Postadres

Postbus 47
6940 BA Didam

Alle contactgegevens en openingstijden

Contact ons