Home > Direct regelen > Nieuws > Papiercontainers worden tijdelijk niet geleegd

Papiercontainers worden tijdelijk niet geleegd (03-04-2020)

RSS

Met ingang van vrijdag 20 maart 2020 worden de papiercontainers tijdelijk niet geleegd in verband met de maatregelen aangaande het coronavirus. In onze gemeente halen voor een groot deel vrijwilligers het papierafval op. Het is onverantwoord om groepen vrijwilligers hiervoor samen te laten komen. Is je papiercontainer vol? Bewaar het papier dan tijdelijk in dozen. Bij een volgende ronde van papierinzameling mag je deze dan naast de papiercontainer aanbieden.

Het gaat voorlopig om de volgende papierinzamelrondes:

Vrijdag 3 april: Greffelkamp, Loil, Didam West
Zaterdag 4 april: Lengel en ’s-Heerenberg Oost.
Dinsdag 7 april: inzamelgebied van de Scouting Didam
Vrijdag 10 april: Didam Noord-Oost
Zaterdag 11 april: Stokkum, Beek-Loerbeek en buitengebied.

Deze maatregel geldt in ieder geval tot 14 april 2020.

Vanaf 14 april zamelen wij het oud papier in zonder hulp van vrijwilligers. Hoe lang deze situatie gaat duren hangt af van het moment dat de Rijksoverheid de maatregelen gaat verlichten. Dit wordt wellicht duidelijk na 28 april.

De inzameling van restafval, Plastic verpakkingsafval, Blik en Drankenkartons (PMD) en GFT gaat gewoon door. Je kunt jouw container aan de weg zetten op de dag die hiervoor is aangegeven op de Afvalkalender. Je kunt deze kalender inzien op onze website www.montferland.info via de afvalwijzer.

De aanbiedstations in ’s-Heerenberg en Zevenaar blijven geopend. We vragen je wel om afstand van elkaar te houden als je afval komt brengen. Ook vragen we om een bezoek uit te stellen als dit mogelijk is. Blijf thuis bij gezondheidsklachten zoals verkoudheid, hoesten, keelpijn of koorts.

Contactgegevens

Bezoekadres

Bergvredestraat 10
6942 GK Didam
(0316) 291 391

Postadres

Postbus 47
6940 BA Didam

Alle contactgegevens en openingstijden

Contact ons