Home > Direct regelen > Nieuws > Praat mee over de verlichting in de openbare ruimte

Praat mee over de verlichting in de openbare ruimte (10-04-2019)

RSS
Dit item is in het archief geplaatst op 27-04-2019.

Licht bepaalt voor een belangrijk deel het belevingsgevoel in de openbare ruimte, vooral 's avonds en in de nacht. De bekendste vorm van verlichting is de straatverlichting (openbare verlichting). Voor veel mensen is licht vanzelfsprekend. Niet alleen de openbare verlichting speelt buiten in de openbare ruimte een grote rol, ook ander licht heeft hier een bijdrage in. Denk daarbij aan verlichting op sportvelden, van reclame, bij bedrijven en winkels en bij monumenten zoals kerken of andere bijzondere gebouwen.

Wat is uw mening?

Graag horen wij uw mening over een aantal onderwerpen. Bijvoorbeeld over alternatieven, technieken als licht op maat, lichtkleuren en andere lichtbronnen. Het invullen van de enquête duurt 5-10 minuten en kan op www.montferland.info/verlichting. Invullen kan tot en met 26 april 2019.

Wat doen we met de resultaten?

Met de resultaten van deze enquête gaan wij aan de slag om ons nieuwe beleidsplan 'Licht in de openbare ruimte' op te stellen. In het plan komt te staan hoe we de komende jaren met onze verlichting omgaan en dus over hoe het er bij u in de straat en omgeving uit komt te zien. Daarnaast geeft het ook de visie van de gemeente weer hoe we tegen andere lichtbronnen aankijken die niet van de gemeente zijn, maar wel invloed op de openbare ruimte hebben. Geef dus uw mening zodat we dit mee kunnen nemen bij het opstellen van het nieuwe beleidsplan. Het plan wordt vervolgens in de loop van 2019 door de Raad vastgesteld.

Alvast bedankt voor uw medewerking!

Contactgegevens

Bezoekadres

Bergvredestraat 10
6942 GK Didam
(0316) 291 391
WhatsApp: (06) 22 46 30 17

Postadres

Postbus 47
6940 BA Didam

Alle contactgegevens en openingstijden

Contact ons