Home > Direct regelen > Nieuws > Wethouder Oscar van Leeuwen in gesprek over aardgasvrij wonen

Wethouder Oscar van Leeuwen in gesprek over aardgasvrij wonen (05-02-2020)

RSS

Komt u ook?

Op vrijdagmiddag 7 februari tussen 14.00 en 15.30 uur gaat wethouder Oscar van Leeuwen in gesprek met een aantal inwoners over energiezuinig en aardgasvrij wonen. Dit doen zij in het informatiepunt Wijk van Toekomst in de hal van zorgcentrum Meulenvelden in Didam.

Nederland van het aardgas af

Zoals u wellicht misschien weet wil de regering in 2050 alle woningen in Nederland aardgasvrij hebben. Dit betekent een andere manier van verwarmen. Nog niet duidelijk is welke warmtebron waar komt, een warmtepomp of een warmtenet. Hiervoor moeten alle gemeenten in Nederland een Warmte Transitievisie eind 2021 gereed hebben. Ook Montferland gaat hier mee aan de slag. Wethouder Van Leeuwen wil graag weten wat er bij mensen leeft, welke twijfels en idee├źn hebben zij. Daarom is hij op 7 februari om 14.00 uur tot 15.30 uur aanwezig in het informatiepunt Wijk van de Toekomst in de hal Meulenvelden. Iedereen die in gesprek wil gaan of alleen wil toehoren is van harte welkom.

Laat u inspireren: bezoek het huisje van de toekomst!

Tot 18 februari is het Huisje dagelijks te bezoeken van 9.00 tot 19.00 uur. Hier vertellen huurders, woningeigenaren en organisaties over hun mooie voorbeelden van energiezuinig wonen in hun wijk Hengstdal in Nijmegen en hoe ze dat samen voor elkaar krijgen.

Huis in de wijk van de toekomst

In onze gemeente is de Bloemenbuurt in Didam door de provincie Gelderland aangewezen als Wijk van de Toekomst. De gemeente Montferland en Plavei investeren flink om de wijk mooier en duurzamer te maken. Straten worden vernieuwd en het zal groener worden door de aanleg van een mooi groot park in de buurt. Onderdeel van de vernieuwing is energiezuinig en duurzaam wonen. Naast de huurwoningen gaat de gemeente ook koopwoningen ondersteunen om energiezuiniger te worden. Aftrap hiervoor is gegeven tijdens een Energiemarkt op 28 januari. Tientallen geïnteresseerde bewoners kwamen een kijkje nemen op de informatiemarkt.

Contactgegevens

Bezoekadres

Bergvredestraat 10
6942 GK Didam
(0316) 291 391

Postadres

Postbus 47
6940 BA Didam

Alle contactgegevens en openingstijden

Contact ons