Home > Direct regelen > Nieuws > Zonne-energie, maar niet op uw eigen dak: Diemse Zon!

Zonne-energie, maar niet op uw eigen dak: Diemse Zon! (05-03-2018)

RSS
Dit item is in het archief geplaatst op 01-06-2018.

Wilt u graag uw eigen energie opwekken maar is het dak niet geschikt voor zonnepanelen, bijvoorbeeld omdat er bomen in de weg staan? Of u heeft geen eigen dak omdat u huurt? Dan bestaat de mogelijkheid om uw zonnepanelen op een ander, groter dak te plaatsen.

Op twee daken van appartementen gebouwen van Plavei in Didam worden door Energiecoöperatie Montferland Klimaatneutraal minimaal 400 panelen gelegd. Iedereen die in de volgende postcodegebieden woont kan deelnemen: 6942, 6941, 6905, 6909, 7031, 7036, 7037. Deelnemers betalen geen energiebelasting over de door hen opgewekte energie in de totale collectieve zonne-installatie. Dit recht op vrijstelling van energiebelasting wordt door de overheid voor 15 jaar gegarandeerd. Hiermee wordt de terugverdientijd van panelen van een collectief dak vergelijkbaar met panelen op eigen dak.

Het project wordt getrokken door de Energiecoöperatie Montferland Klimaatneutraal in samenwerking met de gemeente, Plavei en de Achterhoekse Groene Energie Maatschappij.

Er zijn nog een paar inschrijvingen nodig om het project definitief door te kunnen laten gaan. We roepen iedereen dan ook op die interesse heeft zich aan te melden. Zodra er 50 deelnemers zijn wordt er subsidie aangevraagd bij de provincie en offertes voor de panelen. Pas als de exacte prijs duidelijk is beslissen deelnemers definitief of ze mee willen doen. Dit voorjaar hopen we flinke stappen te zetten richting realisatie van de zonnedaken en deze zomer te genieten van lokale groene stroom!

Meer informatie over Diemse Zon! staat op de website van Montferland Klimaatneutraal.

Foto: vlnr Bart Jan Krouwel en Eef Scholten van Energiecoöperatie Montferland Klimaatneutraal.

Contactgegevens

Bezoekadres

Bergvredestraat 10
6942 GK Didam
(0316) 291 391
WhatsApp: (06) 22 46 30 17

Postadres

Postbus 47
6940 BA Didam

Alle contactgegevens en openingstijden

Contact ons