Home > Direct regelen > Over deze website

Over deze website

De website van de gemeente Montferland is beveiligd met een certificaat. Om de site veilig te kunnen benaderen en gebruiken, is het aan te raden uw (mobiele) toestel te updaten naar de meest actuele versie. Op de website van Logius staat precies aangegeven welke browserversie ondersteund wordt.

Webrichtlijnen

De gemeente Montferland streeft naar een toegankelijke website voor iedereen. De webrichtlijnen zijn een handig instrument om te waarborgen dat de website voor iedereen werkt en op moderne wijze is gebouwd. En dat niet alleen: de website wordt bijvoorbeeld ook sneller en beter vindbaar in zoekmachines. Bij de webrichtlijnen wordt gelet op de bouwkwaliteit, toegankelijkheid en klantvriendelijkheid:

  • Bouwkwaliteit: Als de techniek achter de website goed in elkaar zit werkt deze naar behoren voor alle bezoekers: of zij nou een Apple of PC gebruiken, een screenreader hebben of de website op hun mobiele telefoon bekijken.
  • Toegankelijkheid: De website kan door iedereen gebruikt worden. Ook door mensen die niet (goed) kunnen zien of horen, moeite hebben met ingewikkelde teksten of geen muis kunnen gebruiken. Denk bijvoorbeeld aan (kleuren-)blinden, doven, mensen met dyslexie en mensen die de Nederlandse taal minder goed machtig zijn. Een toegankelijke website kan bovendien ook door zoekmachines goed ‘gelezen’ worden, en wordt dus beter gevonden.
  • Klantvriendelijkheid en gebruiksvriendelijkheid: Op de website worden alternatieve contactmogelijkheden aangeboden en wordt aan onze bezoekers uitgelegd hoe zij gemaakte fouten kunnen herstellen. Andere voorbeelden zijn het gebruik van vriendelijke webadressen en het creëren van aangepaste foutpagina’s. 

Hoe ver is de gemeente Montferland hiermee?

Externe website www.centric.eu

De gemeente Montferland heeft de webite www.montferland.info laten toetsen door een erkend toetsingsbureau (Quality House) en heeft daarbij het keurmerk Webrichtlijnen met 3 sterren toegekend gekregen. 

Externe website www.centric.eu

De digitale formulieren die op de website www.montferland.info staan, voldoen nog niet aan de toegankelijkheid die beschreven is in de webrichtlijnen.

Contactgegevens

Bezoekadres

Bergvredestraat 10
6942 GK Didam

Postadres

Postbus 47
6940 BA Didam

(0316) 291 391

Alle contactgegevens

Contact ons