Duurzaam ondernemen

Ook voor bedrijven zijn er kansen om te verduurzamen. Deze kansen zijn vaak financieel aantrekkelijk. Denk hierbij aan het besparen van energie, het efficiënter inrichten van processen en de bedrijfsdaken voorzien van zonnepanelen.

Zonnige Bedrijven

In 2018 zijn we, samen met de Achterhoekse Groene Energiemaatschappij (Agem) en 4 andere Achterhoekse gemeenten, gestart met het programma Zonnige Bedrijven in de Achterhoek. Een programma waarbij bedrijven gratis worden geïnformeerd en geënthousiasmeerd over de mogelijkheden om zonnepanelen op hun bedrijfsdak te plaatsen. In Montferland heeft het project Zonnige Bedrijven al tot tientallen aanmeldingen geleid.

Gezien het succes van het programma is er een vervolgtraject gestart. Als bedrijf kunt u een gratis quickscan en businesscase ontvangen waarmee zichtbaar wordt óf en zo ja hoe interessant het is om van uw bedrijfsdak een zonnedak te maken. Voor meer informatie en om u aan te melden kunt u terecht op de website van Agem.

Regie op Energie

De gemeente werkt daarnaast samen met Groene Allianties de Liemers om bedrijven en organisaties te helpen met het besparen van energie. Daarvoor is er het programma 'Regie op Energie' gestart. Daarmee kan een bedrijf bijvoorbeeld worden geholpen om te voldoen aan de wettelijke energiebesparingsplicht vanuit de Wet Milieubeheer.

T/m 2020 deden er in de regio al zo’n 80 instellingen mee met 'Regie op Energie', waarvan 3 inrichtingen met 12 objecten in Montferland. Meer informatie over dit programma vindt u op de website van Groene Allianties de Liemers.