Gezocht: wandelinitiatieven in Montferland

De omgeving van Montferland nodigt uit tot wandelen. Wandelen is goed voor de lichamelijk én mentale gezondheid. In Montferland zijn er heel veel verschillende soorten wandelinitiatieven. Verenigingen, ondernemers, vriendengroepen en evenementen verzorgen een groot en divers wandelaanbod.

Er is echter nog geen goed beeld van alle wandelinitiatieven. De GGD Noord- en Oost-Gelderland en de gemeente Montferland gaan daarom aan de slag met een inventarisatie van zoveel mogelijk wandelinitiatieven.

Ben jij een organisator van (of een deelnemer aan) een Montferlands wandelinitiatief? Dan maken wij graag verder kennis met dit initiatief. Wij ontvangen graag meer informatie over het wandelaanbod via een kort inventarisatieformulier.

Klik hier om direct naar het inventarisatieformulier te gaan.

Het invullen van het formulier is mogelijk tot en met woensdag 8 december en duurt ongeveer vijf minuten.

Deze inventarisatie is onderdeel van het project ‘De pas er in’. Met dit project wil de gemeente Montferland in samenwerking met de andere West-Achterhoekse gemeenten en GGD Noord- en Oost-Gelderland inwoners stimuleren om vaker te gaan wandelen. In de komende vier jaar zetten zij daarbij in op het versterken van bestaande wandelinitiatieven en om inwoners te verleiden om meer te gaan wandelen.

Een belangrijk onderdeel van de ‘De pas er in’ is onderzoek. In elke gemeente komt er een leernetwerk om onderzoek te doen naar de effecten van wandelen en naar het verstreken van de wandelinitiatieven. De eerste stap van het onderzoek is het inzichtelijk krijgen van bestaande wandelinitiatieven.

Voor meer informatie over ‘De pas er in’ kunt u terecht bij Dennis Weijers, beleidsmedewerker gezonde leefstijl, via d.weijers@montferland.info en (06) 13 34 12 93.