Home

Start campagne ‘Glasvezel buitenaf’ in Achterhoek Zuid

De campagne ‘Glasvezel buitenaf’ in deelgebied Achterhoek Zuid is gestart.  Hieronder valt het buitengebied van de gemeenten Doesburg, Doetinchem, Oude IJsselstreek en Montferland. Inwoners van deze gemeenten kunnen tot 19 februari 2018 een glasvezelabonnement afsluiten bij een dienstaanbieder. Al bij 50% deelname gaat de aanleg door. Om bewoners te informeren over de aanleg, kosten, voorwaarden en planning worden vier informatieavonden georganiseerd.

De campagne Glasvezel buitenaf is een initiatief van Communication & Infrastructure Fund (CIF). In totaal gaat het om ongeveer 5.600 huishoudens en bedrijven. Aanmelden voor glasvezel kan tot 19 februari 2018 door een abonnement bij een dienstaanbieder af te sluiten. 

Alle bewoners krijgen hetzelfde aanbod: keuze uit vier dienstaanbieders voor een passend glasvezelabonnement en een vastrechtvergoeding van 1600 euro bij eenmalige afkoop of 12,50 euro per maand. Inwoners die na de inschrijfperiode alsnog kiezen voor glasvezel betalen de werkelijke aansluitkosten van minimaal 995 euro.  

Vraag glasvezel buitengebied groot

Dat de vraag naar een goede breedbandverbinding in het buitengebied groot is, blijkt uit de reeds afgeronde campagnes van CIF. Eerder werden glasvezelcampagnes in de Achterhoekse gemeenten Berkelland, Winterswijk, Aalten en Oost Gelre al succesvol afgerond.

Meer informatie over de campagne is beschikbaar op de website www.glasvezelbuitenaf.nl.