Graf op gemeentelijke begraafplaats aanvragen

Voor het begraven van een overledene op een gemeentelijke begraafplaats, dient u een aanvraag in bij de gemeente. Uw uitvaartondernemer regelt dit voor u.

Een uitvaartondernemer kan bij de gemeente Montferland alleen via de digitale webagenda (www.begraafplaatsagenda.nl) of App begraafplaatsagenda een reservering plaatsen tot begraven. Daarvoor dient de uitvaartondernemer in te loggen met een unieke gebruikersnaam en wachtwoord. In geval de uitvaartondernemer daarover niet beschikt, moet contact worden opgenomen met de begraafplaatsbeheerder, via tel. (0316) 291 391

Uitvaartondernemers krijgen tijdens een digitale reservering tot begraven nadere aanwijzingen over de gegevens die ten behoeve van de begrafenis moeten worden aangeleverd.

Het maken van een afspraak over een urnenbijzetting en asverstrooiing gaat buiten de digitale webagenda om en kan door nabestaanden of de uitvaartondernemer telefonisch plaatsvinden in overleg met de begraafplaatsbeheerder via tel. (0316) 291 391

Meer informatie

Een graf op een gemeentelijke begraafplaats krijgt u door een ‘recht tot begraven’ te kopen. Dit betekent dat u het graf een bepaalde periode huurt van de gemeente. Na deze periode kunt u dit recht verlengen.

Afstand doen van het graf

Wilt u het recht niet verlengen? Dan kunt u ook afstand doen van uw graf. Dit doet u door een afstandsverklaring in te leveren bij de gemeente.

Overschrijven graf

Is de rechthebbende van het graf overleden of wil deze daarvan afstand doen? Dan kunt u het graf overschrijven naar een familielid, vriend of kennis. Doe dit binnen 1 jaar na overlijden van de huurder.