Het stroomnet in uw buurt in één keer klaar voor de toekomst

Liander versterkt het hele stroomnet in uw buurt in één keer. Zo is er minder overlast voor de bewoners. Er komen meer elektriciteitshuisjes tussen de stroomkabels in te staan. Hierdoor worden de kabels korter en wordt het stroomnet krachtiger.

Vanaf januari 2024 pakt Liander het stroomnet in verschillende wijken/buurten in de gemeente Montferland aan. Liander plaatst diverse nieuwe elektriciteitshuisjes. Daarmee zorgt Liander voor een stroomnet dat ook in de toekomst de groeiende vraag naar stroom aankan.

Nederland groeit en verandert. We gebruiken steeds meer stroom en wekken zelf stroom op. Voor onder andere de verlichting en verwarming van onze woningen, elektrisch koken en het opladen van auto's. Het stroomnet raakt hierdoor vol. Om ook in de toekomst stroom uit het stopcontact te krijgen, verbetert Liander nu al het stroomnet.   

Een betrouwbare buurtaanpak

In het huidige stroomnet van Liander staan ongeveer 35.000 elektriciteitshuisjes. In 2040 is dit aantal verdubbeld. Om deze verdubbeling te realiseren, plaatst Liander in de komende jaren zo'n 3.500 huisjes per jaar.

Liander pakt de werkzaamheden buurt voor buurt aan: de buurtaanpak. Het streven is om maar één keer in de wijk aan de slag te gaan, in plaats van meerdere keren in een paar jaar tijd. Zo wordt de overlast beperkt en weten bewoners waar ze aan toe zijn.

Samen met de gemeente Montferland wordt al veel eerder plek gereserveerd om de huisjes neer te zetten. Bewoners worden geïnformeerd over de plannen voor de hele buurt in één keer. En specialistische teams zorgen voor het uitvoeren van de werkzaamheden op straat. De gemeente en Liander zorgen er samen voor dat het stroomnet in uw wijk of buurt de toenemende stroomvraag straks ook nog gewoon aankan.

Start in Beek

Liander start met haar werkzaamheden in Beek. Bewoners ontvangen van Liander een brief met meer informatie.

Meer informatie

Wilt u meer informatie over de buurtaanpak, elektriciteitshuisjes of de planning van de werkzaamheden voor uw buurt? Kijk dan op de website van Liander.