Het (tuin)plantenasiel Bloemenbuurt

Soms heb je teveel planten. De vrouwenmantel blijft maar doorgroeien en de herfstanemonen kruipen de hele tuin door. Dus moeten er planten verwijderd worden. En dan? Hopelijk kun je wat kwijt aan buren of vrienden, maar als dat niet zo is, verdwijnen de planten in de vuilnisbak. En dat is jammer, toch? Het gaat ons in ieder geval aan ‘t hart, als wij planten in de groenbak moeten gooien.

Maar er is een oplossing voor: het (tuin)Plantenasiel!

Na een succesvolle actie in 2020 starten we in 2021 wederom een Plantenasiel in de Bloemenbuurt in Didam. Bewoners van de Bloemenbuurt maar ook bewoners uit andere wijken kunnen hier tuinplanten halen en brengen.

Hoe werkt het ook al weer?

De spelregels zijn heel eenvoudig:

  • Heb je planten over? Gooi ze niet weg maar breng ze (in een potje) naar het Plantenasiel. Zet de naam van de plant op het potje.
  • Wil je je tuin groener maken? Haal dan gratis een plantje op bij het Plantenasiel
  • Je mag planten halen en/of of brengen en/of ruilen
  • Ook al heb je geen planten om te brengen, dan mag je toch planten afhalen, maximaal 4 planten per huishouden. Op deze manier heeft iedereen de kans een plantje mee te nemen.
  • Op= op, dus het kan gebeuren dat je geen planten aantreft. Probeer het op een ander moment nog een keer.

Waar kan ik een Plantenasiel vinden?

Net zoals je minibibliotheekjes hebt voor boeken, zo zijn er op verschillende plekken in de voortuinen van bewoners van de Bloemenbuurt kratten geplaatst als mini-plantenasieltjes. De voortuin-kratten worden onderhouden door de bewoners, die zorgen dat de plantjes water krijgen. De kratten staan vanaf 29 mei in de tuinen van de volgende adressen:

  • Rozenstraat 76

Wil je meedoen of meer weten?

Wil je ook een Plantenasiel-krat beheren? Stuur dan een emailbericht naar wvdtbloemenbuurt@gmail.com met je naam en telefoonnummer en we nemen contact met je op.

Het Plantenasiel is een initiatief van de werkgroep Groen in de Buurt. Het Plantenasiel draagt bij aan een groene en klimaatvriendelijke buurt.

Afbeelding

Plantenasiel 2021