Identiteitskaart afhalen

Algemeen

Hoe het werkt

U kunt uw identiteitskaart na 5 werkdagen afhalen. U maakt hiervoor een afspraak. Dit doet u door op bovenstaande knop 'Identiteitskaart afhalen' te klikken.

Let op! U kunt uw nieuw aangevraagde paspoort of id-kaart uitsluitend afhalen op de locatie waar u het document heeft aangevraagd. Als u het document in Didam heeft aangevraagd, betekent dit ook in Didam afhalen. Als u het document in 's-Heerenberg heeft aangevraagd, betekent dit ook in 's-Heerenberg afhalen. 

Hoe lang het duurt

Als u een spoedaanvraag hebt gedaan vóór 14.00 uur, kunt u uw identiteitskaart de volgende werkdag afhalen.

Als u bij de aanvraag uw e-mailadres hebt verstrekt ontvangt u per e-mail een bericht dat de nieuwe identiteitskaart voor u klaar ligt.

Wat u nodig hebt

Als uw identiteitskaart niet is ingenomen bij de aanvraag moet u deze bij het afhalen van het nieuwe document inleveren.

Goed om te weten

Als u uw oude identiteitskaart na de aanvraag bent kwijtgeraakt, wordt er bij het afhalen een verklaring van vermissing opgenomen.

U moet de identiteitskaart binnen drie maanden na de aanvraag afhalen. Dit staat in artikel 42 lid 4 van de Paspoortwet. Als u dat niet doet wordt uw identiteitskaart vernietigd.