Verduurzaam uw huis

Het investeren in een duurzaam huis levert verschillende voordelen op. Het verhoogt uw wooncomfort en vermindert uw energielasten. De meeste investeringen in een duurzaam huis kunt u binnen een paar jaar terugverdienen en sommige investeringen leveren zelfs geld op.

Er zijn verschillende mogelijkheden voor financiering. In dit overzicht laten we u zien van welke subsidies, kortingen en leningen u gebruik kunt maken. 

Subsidies

Subsidie Energiebesparing Eigen Huis (SEEH)

Voer minimaal 2 energiebesparende isolatiemaatregelen uit om in aanmerking te komen. De subsidieregelingen voor een maatwerkadviesrapport en een zeer energiezuinigpakket vallen hier ook onder. Bekijk de subsidie op de website van RVO.

Subsidie procesondersteuning VvE

Deze subsidie is te gebruiken voor het inhuren van deskundigheid voor het voorbereiden van een nul-op-de-meterrenovatie van woningen (NOM-renovatie), een stapsgewijze aanpak naar NOM (NOM-ready situatie) of een Zeer Energiezuinig Pakket. Dit kan onderdeel zijn van de SEEH subsidie bij VvE. Bekijk de subsidie op de website van RVO.

Investeringssubsidie duurzame energie (ISDE)

De ISDE is een tegemoetkoming bij de aankoop van zonneboilers en warmtepompen. Deze subsidie wordt door het Rijk verstrekt. Bekijk de subsidie op de website van RVO.

Kortingen

Teruggave van btw (21%)

Op de aanschaf en installatie van zonnepanelen. Meer informatie vindt u op de website van de Belastingdienst.

Verlaagd btw-tarief (9%) isoleren van woning

Dit geldt voor arbeidskosten voor het aanbrengen van het isolatiemateriaal aan vloeren, muren en daken bij woningen die ouder zijn dan twee jaar. Meer informatie vindt u op de website van de Belastingdienst.

Leningen

Duurzaamheidslening

De gemeente Montferland biedt via het Agem Energieloket de mogelijkheid aan om een duurzaamheidslening af te sluiten. Deze duurzaamheidslening is af te sluiten voor het treffen van energiebesparende maatregelen aan jouw eigen woning. Denk bijvoorbeeld aan zonnepanelen, isolatiemaatregelen of een warmtepomp. Bekijk de lening op de website van Agem.

Energiebespaarlening voor particulieren en voor VvE

De Energiebespaarlening voor particulieren is een aantrekkelijke mogelijkheid om energiebesparende investeringen in of aan uw eigen huis te kunnen financieren. Bekijk de lening op de website van Energiebespaarlening.

Stimuleringslening asbestverwijdering van daken

De gemeente Montferland stimuleert het verwijderen van asbestdaken in haar gemeente. De stimuleringslening is toegankelijk voor woningeigenaren, MKB’ers met gevestigde bedrijfsgebouwen in Montferland en agrariërs. Bekijk de lening op de website van Agem.

De Duurzame Monumenten Lening

​​​​​​​Als u gaat restaureren, dan is dat vaak ook het moment om energiebesparende maatregelen in of aan uw monument toe te passen. Verduurzaming draagt bij aan het behoud van uw monument. Speciaal voor deze werkzaamheden kunt u de Duurzame Monumenten-Lening inzetten. Bekijk de lening op de website van Restauratiefonds.

Informeer bij uw bank

Tegenwoordig zijn er verschillende leningen die u via uw bank kunt inzetten om te verduurzamen. Dit kan via een bouwdepot of een aparte lening. Sommige banken geven zelfs rente-korting op een duurzaam huis. Neem contact op met uw eigen hypotheekverstrekker voor de mogelijkheden.