Nieuwe subsidieronde: €1.000 voor de sportclub

Na de lastige coronatijd kan elke sportclub wel een extra financieel steuntje in de rug gebruiken. Voor iedere sportclub was er onlangs de mogelijkheid om éénmalig €1.000 bij NOC*NSF aan te vragen. Binnen een dag maakte meer dan 1.000 sportclubs gebruik van het aanbod. Het maximum aantal deelnemende clubs was daardoor erg snel bereikt. Op basis van het succes heeft NOC*NSF besloten om nog eens 500 sportclubs extra de mogelijkheid te geven om €1.000 aan te vragen.

Dit budget is vrij inzetbaar binnen de club. De subsidie is zowel voor verenigingen als commerciële sportclubs. Deze subsidie is gemakkelijk aan te vragen. De verantwoording is minimaal zolang er maar een verbinding is met één van de vijf ambities uit het lokale beweeg- en sportakkoord 'Heel Montferland Beweegt'. Deze verbinding is al snel gelegd.

Subsidie aanvragen

Aanvragen van het budget is mogelijk van donderdag 16 juni 20.00 uur tot en met vrijdag 17 juni 20.00 uur.

Een aanvraag loopt via dit aanvraagformulier. In tegenstelling tot de vorige ronde geldt nu niet het principe ‘wie het eerst komt, wie het eerst maalt’. Er is nu een loting onder alle ingediende aanvragen. Zo heeft iedere sportaanbieder een gelijke kans om in aanmerking te komen voor €1.000.-  Kijk voor meer informatie over deze subsidie op de website van NOC NSF.

In het aanvraagformulier dien je de contactgegevens van een lokale contactpersoon in te voeren. Gebruik dan onderstaande gegevens: 

Naam: Toon Masselink

Organisatie: Gemeente Montferland

Functie: Beleidsmedewerker Sport

Gemeente: Montferland

Provincie : Gelderland

Telefoon: (0316) 291 585

E-mail: t.masselink@montferland.info

Andere mogelijkheden voor ondersteuning

Als jullie club onverhoopt weer naast de subsidie grijpt, dan  zijn er nog meer mogelijkheden voor ondersteuning van de club. Kijk bijvoorbeeld eens naar de mogelijkheden binnen het Sportakkoord en Rabo Clubsupport. Deze programma’s bieden veel mogelijkheden om jouw club op allerlei vlakken een extra steuntje in de rug te geven.

Ook via Achterhoek in Beweging, welzijnsinstelling Welcom en de gemeente Montferland  staan we met advies en ondersteuning voor clubs klaar. Dat doen we onder andere door het organiseren van workshops, bijscholingen, inspiratiesessies, maar ook via individueel advies.

Heb je behoefte aan (individueel) verenigingsadvies? Guido Groendijk, verenigingsondersteuner bij Welcom, staat voor u klaar en helpt u graag verder.  Neem contact met hem op via g.groenendijk@welcommail.nl of (06) 23 23 71 00.

Nieuwe subsidieronde 1000 euro voor de sportclub