Natuurbrandrisico

Natuurbranden kunnen aankomende jaren steeds vaker voorkomen. Bij veel wind, weinig vocht in de lucht en veel zon droogt de natuur snel uit. Zo kan er makkelijk een natuurbrand ontstaan die zich snel verspreidt. De kans op een natuurbrand is er dus niet alleen in de zomer maar gedurende het hele jaar. Ook in onze gemeente met kwetsbare natuurgebieden met bos, heide en gras. Branden in natuurgebieden kunnen snel groot worden, omdat ze moeilijk te bestrijden zijn. Hierdoor ontstaat het risico op onbeheersbare natuurbranden, met grote gevolgen voor de gezondheid van mensen en het dagelijkse leven. Eén van de grootste gevaren van natuurbrand is ook dat mensen ingesloten kunnen raken door het vuur en niet meer weg kunnen komen. 

Wat kunt u zelf doen om het risico op een natuurbrand zo klein mogelijk te houden?

Voor inwoners en recreanten

Op en aan uw (vakantie)woning

Geniet u ook zo van wonen in de natuur? Voorkom brand met deze simpele tips op de website van de Brandweer tijdens het klussen aan of rondom uw woning.

Tijdens uw dagje uit

Geniet u ook zo van de natuur? Voorkom brand met deze simpele tips op de website van de Brandweer tijdens uw dagje uit.

Tijdens uw vakantie

Vakantie vieren in de natuur? Voorkom natuurbrand met deze simpele tips op de website van de Brandweer tijdens uw vakantie.

Voor recreatieondernemers

Natuurbrandveilig ondernemen op uw recreatiepark

Als recreatieondernemer wilt u dat uw park een veilige en aantrekkelijke plek is voor gasten. Natuurbrandveilig ondernemen kan daarbij een uitdaging zijn, maar met de juiste aanpak kunt u veel doen om risico’s te verkleinen.

Het actuele natuurbrandrisico

Het actuele natuurbrandrisico is te vinden op de website van Natuurbrandrisico. Vul uw plaatsnaam in en vervolgens ziet u welke code er geldt. U kunt ook op het kaartje klikken, op uw regio. Door vervolgens op de fase te klikken kunt u zien welke maatregelen er gelden en waar u rekening mee moet houden.