Onderzoek onder 55-plussers: ‘Wat beweegt Montferland?’

Om beter inzicht te krijgen hoe het met de gezondheid en het beweeg- en sportgedrag van de inwoners van 55 jaar en ouder gaat, laat de gemeente Montferland een groot onderzoek uitvoeren. Alle inwoners van 55 jaar en ouder krijgen in de komende periode per huishouden een uitnodiging om deel te nemen aan het onderzoek ‘Wat beweegt Montferland?’.

Vragenlijst invullen

‘Wat beweegt Montferland?’ heeft het doel om meer inzicht te krijgen in de huidige gezondheid en het beweeg- en sportgedrag van inwoners van 55 jaar en ouder in Montferland. Samen met inwoners en organisaties gaat de gemeente Montferland met de resultaten aan de slag om te werken aan een nog gezonder en vitaler Montferland.

Iedereen moet vitaal en gezond mee kunnen blijven doen!

Ruth Mijnen, wethouder sociaal domein, sport en gezondheid, hoopt dat zo veel mogelijk 55-plussers mee gaan doen aan het onderzoek: "Bij deze nodig ik iedere inwoner van 55 jaar en ouder van harte uit om de vragenlijst in te vullen. Dit onderzoek gaat zeer waardevolle informatie opleveren. Zo krijgen we op gemeentelijk niveau de gezondheid en de behoeften van de oudere inwoners beter in beeld. Met de resultaten gaan we aan de slag om het gezondheid, sport- en beweegaanbod in Montferland verder uit te breiden. Ook op oudere leeftijd moet iedereen in Montferland namelijk vitaal en gezond mee kunnen blijven doen!"

Invulinstructies

Deelname is mogelijk tot en met 27 februari 2022. Het invullen van de vragenlijst duurt ongeveer 15 minuten. Onder de volledig ingevulde vragenlijsten verloten we vijf VVV cadeaubonnen ter waarde van €100,-.

Alvorens u de vragenlijst gaat invullen nog een tweetal tips:

  • Er zijn alleen goede antwoorden. Het gaat erom dat u invult wat het beste bij u past.
  • Neem de tijd om de vragen goed te lezen.

Vragenlijst invullen

Woont u samen in één huishouden en bent u allebei ouder dan 55 jaar? Dan is het verzoek om elke 55-plussers de vragenlijst individueel in te laten vullen.

Wilt u de vragenlijst liever op papier? Neemt u dan contact op met Kevin Steenkamp van welzijnsinstelling Welcom via beweegmakelaar@welcommail.nl of (06) 82 09 68 68. Heeft u hulp nodig bij het invullen van de vragenlijst? Ook daarvoor staat hij voor u klaar.

Onderzoek door XOET

Het onderzoeksbureau XOET voert dit onderzoek in opdracht van de gemeente Montferland uit. Met het invullen en versturen van de vragenlijst geeft u toestemming tot het verwerken van uw (bijzondere) (persoons)gegevens. Het invullen van de vragenlijst is vrijwillig en volledig anoniem.

XOET werkt volgens de Gedragscode voor Onderzoek & Statistiek. De gebruikte software voor deze digitale vragenlijst is ISO 27001 gecertificeerd. XOET verwerkt uw antwoorden dus volledig volgens de privacywet- en regelgeving. Heeft u vragen over dit onderzoek, neem dan contact op met Laura Jonker van XOET via mail@xoet.nl.

Vragen en/of meer informatie

Voor meer informatie over beweegactiviteiten voor 55-plussers, neemt u contact op met Kevin Steenkamp, beweegmakelaar bij Welcom, via beweegmakelaar@welcommail.nl of (06) 82 09 68 68 (dinsdag tot en met vrijdag van 09.00 tot 17.00 uur) of met Dennis Weijers, beleidsmedewerker gezonde leefstijl, via d.weijers@montferland.info of (0316) 291 327.