Openbare laadpaal elektrische auto aanvragen

Algemeen

Elektrisch rijden is beter voor het milieu en de leefomgeving, omdat er tijdens het rijden geen uitlaatgassen vrijkomen en elektriciteit steeds vaker duurzaam wordt opgewekt. Als gemeente willen we het gebruik van elektrische auto’s stimuleren, maar het is niet altijd mogelijk om een elektrische laadpaal aan een huis of op de oprit te plaatsen.

Let op! voor een laadpunt op eigen terrein (aan huis/op de oprit) heeft u geen vergunning nodig.

Hoe het werkt

Via de website Laadpaalaanvragen-oost vraagt u in een paar klikken heel eenvoudig een openbare laadpaal aan binnen 250 meter van uw woning of werk in de gemeente Montferland. Klik hiervoor op de knop 'aanvragen' die u hierboven ziet.

Na de bevestiging per e-mail beoordeelt Vattenfall InCharge uw aanvraag op basis van een aantal voorwaarden die de gemeente heeft gesteld. Deze voorwaarden vindt u in de beleidsregel 'Elektrische laadpalen voor elektrisch vervoer Montferland 2018'. Laadpalen mogen bijvoorbeeld de verkeersveiligheid niet in gevaar brengen of een beschermd dorpsgezicht aantasten.

Als de geschikte plek is bepaald, vraagt Vattenfall InCharge A de gemeente om akkoord. Daarna wordt alles in gang gezet om de laadpaal te plaatsen. De behandeling van een aanvraag duurt minimaal 16 weken.