Home > Wegen > Onverharde wegen

Onverharde wegen

Onderhoud onverharde en halfverharde wegen

De gemeente beheert en onderhoudt haar onverharde en halfverharde wegen. Dit zijn wegen die gevoelig zijn voor slechte weersomstandigheden. Er ontstaan te grote gaten die gerepareerd moeten worden.

Tweemaal per jaar worden alle onverharde en halfverharde wegen gecontroleerd en daar waar nodig ge√ęgaliseerd om weer een goed berijdbare weg te krijgen. De eerste ronde vindt in het voorjaar plaats tussen half maart en eind april en de tweede ronde is in het  najaar. De weersomstandigheden moeten wel goed zijn om de werkzaamheden te kunnen uitvoeren omdat bij droogte er stof ontstaat en bij veel regen modder.

Door het egaliseren van de wegen proberen we deze wegen op een acceptabel onderhoudsniveau te houden. Het blijven natuurlijk wel onverharde en halfverharde wegen met alle lusten en lasten van dien. De werkzaamheden worden machinaal uitgevoerd.

Op sommige plaatsen wordt het middel NoDust aangebracht om stofoverlast te verminderen en tevens geeft dit tijdelijk enige versteviging van het wegdek. Het aanbrengen gebeurt na de voorjaarsronde. Het aanbrengen moet gebeuren bij licht vochtig weer en is dus zeer weersafhankelijk. Het product NoDust is een natuurlijk product dat na een maand of drie/vier opgelost is.