Oproep voor sportclubs: deelname coronamonitor

Voor sportclubs zijn het zware tijden. We proberen sportclubs zo goed mogelijk door deze moeilijke periode heen te helpen. Achterhoek in Beweging, welzijnsorganisatie Welcom en de gemeente Montferland willen zo breed mogelijk in beeld krijgen hoe het met sportclubs gaat. Daarom stellen we aan alle sportclubs de vraag: hoe gaat het met de club?

Deze vraag stelt Achterhoek in Beweging niet alleen aan Montferlandse sportverengingen, maar aan alle sportverenigingen in de gehele Achterhoek via de Achterhoekse verenigingscoronamonitor. Zo is het mogelijk om één totaal overzicht te krijgen hoe de sportverenigingen er in de Achterhoek voor staan. Met de resultaten gaan de Achterhoekse gemeenten, welzijnsinstellingen en Achterhoek in Beweging clubs nog gerichter ondersteunen in het doorkomen van deze moeilijke tijd.

Persoonlijke uitnodiging voor deelname

Alle contactpersonen van Montferlandse sportclubs hebben vorige week een persoonlijke uitnodiging met een unieke link voor deelname aan de coronamonitor ontvangen.

Het verzoek is  om per club de vragenlijst één keer in te vullen. Het is mogelijk om de vragenlijst op te starten en op een later moment vervolgens door een andere persoon af te laten ronden. Zo is het voor de penningmeester mogelijk om de financiële vragen op een ander moment te beantwoorden.

Het invullen van de vragenlijst duurt maximaal 10 minuten en is mogelijk tot en met zaterdag 8 mei. Onder alle door de Montferlandse verenigingen volledig ingevulde vragenlijsten verloten we drie keer het boek 'Het grote ideeënboek voor sportclubs' (ter waarde van € 34.95).

Eerdere resultaten Achterhoekse Verenigingsmonitor

In april en mei 2020 is in de Achterhoekse Verenigingsmonitor op dat moment ook al gevraagd naar de verwachte impact van het coronavirus op de sportverenigingen.

Opvallende uitkomsten uit deze monitor waren dat de helft van de sportclubs in Montferland vreesde voor een verslechterde financiële positie door het verlies van leden (tegenover gemiddeld 29% van de Achterhoekse verengingen).

Tijdens de eerste lockdown slaagden 45% van de Montferlandse verenigingen er toch in om een aangepast sportaanbod te blijven aanbieden  (ten opzichte van gemiddeld 33% van de Achterhoekse verenigingen).

Alle Montferlandse resultaten van de Achterhoekse Verenigingsmonitor en de specifieke resultaten over corona zijn te bekijken in onderstaand document:

Meer informatie over de coronamonitor of uitnodiging niet ontvangen?

Wil je meer informatie over de coronamonitor voor sportclubs? Of heeft jullie sportclub de persoonlijke uitnodiging voor deelname niet ontvangen? Neem dan contact op met Dennis Weijers, beleidsmedewerker gezonde leefstijl: d.weijers@montferland.info of (0316) 291 327.

Hulp of advies nodig?

Vanuit Achterhoek in Beweging, welzijnsinstelling Welcom en de gemeente Montferland  willen we clubs zo goed mogelijk deze coronacrisis door helpen. Dat doen we onder andere door het informeren over financiële steunpakketten, de organisatie van online webinars ('Blijf je club trouw' en 'Financieel gezond de crisis door') en ook via individueel advies.

Heb je behoefte aan individueel advies over de financiën van jullie club? Guido Groendijk, verenigingsondersteuner bij Welcom, ondersteunt individuele vragen graag met raad en daad. Neem contact met hem op via: g.groenendijk@welcommail.nl of (06) 23 23 71 00.

Voor vragen over corona en de uitwerking van de maatregelen op sportaccommodaties neem je contact op met Toon Masselink, beleidsmedewerker sport, bij de gemeente Montferland t.masselink@montferland.info of (0316) 291 585.

Uinodiging coronamonitor