Over het project

Bouwen in fasen

Kerkwijk is opgedeeld in een aantal deelgebieden. De ontwikkeling van deze gebieden gebeurt in 5 fasen. Op dit moment zijn fase 1 tot en met 4 afgerond. Dat betekent dat alleen fase 5 nog op de planning staat. Fase 5 bestaat uit circa 110 woningen, verdeeld over vrijstaande, halfvrijstaande en rijwoningen. Onder 'verkaveling' kunt u zien waar welke woning (waarschijnlijk) wordt gebouwd.

De verkoop van de woningen van deze woningen zal mogelijk stapsgewijs plaatsvinden. Zodra daarover meer bekend is, zullen wij dat hier melden. De verwachting is dat in het voorjaar van 2020 gestart wordt met de verkoop van de woningen. Wilt u op de hoogte gehouden worden, meldt u zich dan bij de projectontwikkelaars. U kunt hun contactgegevens vinden onder 'De partijen'.

Verkaveling

Onderaan deze pagina vindt u een tekening met de verkaveling van het laatste nog te bouwen deel van Kerkwijk. Bij de uitwerking van deze verkaveling zijn wijzigingen mogelijk.

Overal dichtbij

In Kerkwijk woon je rustig en midden in het groen. En toch liggen alle denkbare voorzieningen binnen handbereik, want het centrum van Didam is vlakbij. In de wijk zelf zijn een scholencomplex en sportvelden aanwezig. En er zijn meerdere speelvoorzieningen en geclusterde parkeerplaatsen.

Daarnaast zijn inmiddels een brede school met sportvoorzieningen en kinderopvang gerealiseerd. Verder zijn zorgwoningen met daaraan gekoppeld een zorgkruispunt gebouwd. En aan de noordzijde van Kerkwijk wordt een park aangelegd.

Kerkwijk is goed bereikbaar, zowel per auto als openbaar vervoer. Een treinstation en uitvalswegen naar de A12 en A18 liggen vlakbij.

Kwaliteit hoog in het vaandel

Over kwaliteit is goed nagedacht in Kerkwijk. Alle woningen worden degelijk uitgevoerd en krijgen een duurzame afwerking. In Kerkwijk is voldoende open ruimte en veel groen aanwezig (70 m² openbaar groen per woning!). Dat betekent onder andere een ruime afstand tussen de huizen en de straat en een natuurlijke afscheiding. Dat geldt ook voor de hoekwoningen; die worden op een ruim kavel gebouwd. Bij vrijstaande woningen ligt de garage soms aan de achterkant van het perceel. Dat houdt het karakter van de buurt open en groen. Als je kiest voor zonnepanelen, kunnen die in het dak van de woning opgenomen worden. Ook dat past helemaal bij de uitstraling en kwaliteit van Kerkwijk.

Voor wie?

Kerkwijk richt zich vooral op starters en jonge gezinnen. Want de gemeente Montferland weet dat deze groep woningzoekenden hier graag wil wonen. Het grootste deel van de woningen in Kerkwijk, ongeveer driekwart, is gericht op deze doelgroep. Maar of je nu kiest voor een koop- of huurwoning, voor een tussenwoning of vrijstaand huis met bijzondere architectuur: Kerkwijk biedt je een prachtige plek om te wonen en te leven.