's-Heerenberg

Zeddamseweg 84 's-Heerenberg

Het toekomstige Integraal Kind Centrum (IKC) aan de Zeddamseweg 84 's-Heerenberg is omgebouwd en ingericht om vanaf begin april onderdak te kunnen bieden aan zo'n 50 vluchtelingen. Het pand bevat 17 slaapkamers. Op iedere slaapkamer zijn bedden, een koelkast, magnetron, koffiezetapparaat, een tafel en stoelen aanwezig. Er is een prachtige gezamenlijke leefruimte, met mooie fauteuils, banken, tafels en stoelen. Met in het midden het toepasselijke woord ‘TOGETHER’ als eyecatcher.

Hotel De Lantscroon 's-Heerenberg

Sinds begin april is voormalig hotel De Lantscroon aan de Molenstraat 12 in 's-Heerenberg geschikt om zo'n 90 Oekraïense vluchtelingen op te vangen. Op 9 april arriveerde een bus met 45 vluchtelingen. Het hotel paste de hotelkamers aan naar de samenstelling van de groep, door extra kinderbedjes en stapelbedden te regelen.  
De kinderen die op dit moment in Hotel de Lantscroon verblijven, kunnen de komende tijd op de Galamaschool terecht voor basisonderwijs.

Veelgestelde vragen en antwoorden

Ja, er komt een speelplaats voor kinderen en bankjes voor ouderen achter de Lantscroon bij de parkeerplaats aan de Muntwal. Er komen(lage) hekken omheen zodat de spelende kinderen niet zomaar de weg op rennen.

Ja. De doorgaande weg blijft bereikbaar.

Wilt u contact opnemen met de opvanglocatie de Lantscroon? Kijk dan op de website van Stichting Montferland Helpt of bel naar (0314) 674 114.

Voor zolang als dat nodig blijkt te zijn. In de toekomst, wanneer de vluchtelingen elders plek hebben, wordt De Lantscroon een regulier stadshotel voor toeristen die willen genieten van al het moois van ’s-Heerenberg.

Contact

Het opvangen van de vluchtelingen in De Lantscroon wordt georganiseerd door Stichting Montferland Helpt. Zij zijn op zoek naar vrijwilligers en donaties. Wilt u een bijdrage leveren? Kijk voor meer informatie op de website van Stichting Montferland Helpt of bel naar (0314) 674 114.

Foto's

opvanglocatie Oekraïeners sberg 1 opvanglocatie Oekraïeners sberg 2 opvanglocatie Oekraïeners sberg 3 opvanglocatie Oekraïeners sberg 4 opvanglocatie Oekraïeners sberg 5 opvanglocatie Oekraïeners sberg 6 opvanglocatie Oekraïeners sberg 7 opvanglocatie Oekraïeners sberg 8 opvanglocatie Oekraïeners sberg 9 opvanglocatie Oekraïeners sberg 10