Sociaal Raadslieden

Raakt u de weg kwijt in het doolhof van overheidsinstellingen en particuliere instanties? Sociaal Raadslieden geven informatie en advies over allerlei wetten en regelgevingen.

U kunt ook hulp krijgen bij het indienen van aanvragen en bezwaarschriften en het invullen van ingewikkelde formulieren. Sociaal Raadslieden kunnen voor u bemiddelen bij problemen met personen en instanties. Bijvoorbeeld door een brief te schrijven, te telefoneren of door een gezamenlijk gesprek aan te gaan. Wanneer het nodig is, kunnen zij u de weg wijzen naar de juiste instellingen of personen. Het werk van Sociaal Raadslieden kost geen geld.

Waar en wanneer kan ik de Sociaal Raadslieden vinden?         

  • Didam: Iedere vrijdag spreekuur van 10.30 uur tot 11.30 uur. Locatie: Welcom Albertusgebouw.
  • 's-Heerenberg: Iedere donderdag spreekuur van 9.00 uur tot 10.00 uur. Locatie: Gouden Handen.

Vanwege het coronavirus zijn de open inloopspreekuren gesloten.

Sociaal Raadslieden en Financieel Straatje

In de even weken op vrijdag van 9.00 uur tot 10.00 uur in het Albertusgebouw en in de oneven weken op woensdag van 9.00 uur tot 10.00 uur in het Barghse Huus.

Contact

Sociaal Raadslieden werken via Sensire. U kunt hen 24 uur per dag, 7 dagen in de week bereiken voor informatie en advies of het maken van een afspraak via (0314) 357 723. Sociaal Raadslieden zijn ook aanwezig bij het Financieel Straatje.