Home > Jeugd: Opvoeding en Opgroeien > Gezondheid bij kinderen

Gezondheid bij kinderen

Overgewicht

Heeft uw kind overgewicht? Dan kan dat leiden tot gezondheidsklachten, motorische onhandigheid of een laag zelfbeeld. Misschien is het zorgprogramma 'overgewicht bij kinderen' dan iets voor uw kind. Kinderen van 6-16 jaar worden 3 maanden begeleid en getraind door een diëtiste, een kinderfysiotherapeut en een leefstijlcoach. Informeer bij de schoolverpleegkundige naar de mogelijkheden

Consultatiebureau

Yunio jeugdgezondheidszorg ondersteunt en adviseert ouders met kinderen van 0 tot 4 jaar. In deze periode bezoekt u meerdere keren het consultatiebureau. De jeugdverpleegkundige en consultatiebureau-arts volgen de ontwikkeling van uw kind. Tijdens de afspraken op het consultatiebureau kunt u al uw vragen stellen over verzorging, voeding, veiligheid en de opvoeding. Als u tussendoor nog advies wilt, kunt u altijd langskomen op het inloopspreekuur of een extra afspraak maken.

De jeugdverpleegkundige kan ook extra ondersteuning bieden in de vorm van videobegeleiding.
De videobegeleiding is bedoeld voor ouders en verzorgers van kinderen tot 6 jaar en kan helpen bij allerlei opvoedingsvragen. Videobegeleiding is kosteloos. Meer informatie vindt u op de website van Sensire.