Home > Stadsregiotaxi

Stadsregiotaxi

Voor inwoners van de gemeente

Bent u inwoner van de gemeente Montferland, dan kunt u gebruik maken van Avan (de voormalige Stadsregiotaxi). Avan is een aanvulling op het reguliere openbaar vervoer. Voor informatie over Avan kunt u terecht op de website www.avan-vervoer.nl. Ook kunt u bellen met nummer van de klantenservice van Avan: (0900) 7344682.

Korting met de Vervoerspas

Met de Vervoerspas krijgt u korting op Avan. Als u beperkingen heeft waardoor u geen gebruik kunt maken van het reguliere openbaar vervoer, dan komt u mogelijk in aanmerking voor een Vervoerspas. Het Sociaal Team zal in eerste instantie kijken naar uw vervoersbehoefte. Waar wilt u naar toe reizen? Vervolgens wordt er samen met u gekeken of u wellicht nog kunt leren om zelfstandig gebruik te maken van het openbaar vervoer. Als dit zo is dan kunt u een traject doorlopen bij 'MEE op weg'. Aan een traject bij 'MEE op weg' zijn voor u geen kosten verbonden.

Is het voor u niet mogelijk om te leren zelfstandig gebruik te maken van het openbaar vervoer en heeft u geen of onvoldoende mensen in uw omgeving die u hierbij kunnen helpen, dan kunt u in aanmerking komen voor een Vervoerspas van Avan. Heeft u een Vervoerspas voor Avan dan betaalt u € 0,50 per gereisde zone plus 1 extra opstap zone. De door u gemaakte kosten zijn dus afhankelijk van uw reisfrequentie en reisafstand.