Test jouw conditie met de zwemfittest

Bent u ook zo nieuwsgierig naar uw conditie? Laco Sportcentrum Montferland organiseert speciaal voor 50-plussers volgende week gratis zwemfittesten. Op maandag 15 november, dinsdag 16 november en donderdag 18 november tussen 12.45 en 14.45 uur is het mogelijk om deze test af te laten nemen.

Tijdens de zwemfittest zwemt u 12 minuten. Op basis van het aantal afgelegde banen krijgt u meteen inzicht in uw (zwem)conditie. Een speciale vergelijkingstabel maakt het mogelijk om uw score te vergelijken met andere leeftijdscategorieën.

Aanmelden en meer informatie over de zwemfittest

Wilt u meedoen met deze zwemfittest of wilt u eerst meer informatie? Neem dan contact op met Koen Rissewijck door te bellen naar (0314) 661 660 of stuur een e-mail naar k.rissewijck@laco.eu. Als u deel wilt nemen aan de zwemfittest, vermeldt dan uw naam, telefoonnummer en e-mailadres. Laco Sportcentrum Montferland hanteert altijd de actuele coronaregels voor sportaccommodaties.

Zwemmen is gezond

Als u na de zwemfittest uw conditie en gezondheid (verder) wilt verbeteren, dan is bewegen in het water bij uitstek geschikt. Bij een hogere leeftijd begint het lichaam langzamerhand steeds minder soepel te functioneren. Door stijvere spieren en gewrichten is het steeds moeilijker om de dagelijkse handelingen te blijven doen. Maar ook het evenwichtsorgaan gaat achteruit, waardoor u misschien meer moeite hebt met lopen en waarschijnlijk ook minder snel durft te bewegen en sporten. Bij zwemmen is er nauwelijks kans op vallen of blessures, ook treedt botontkalking minder snel op en tenslotte verbetert het evenwicht door het golvende water.

Met AquaVitaal blijf je fit en vitaal

Naast het reguliere banenzwemmen is er bij Laco Sportcentrum Montferland elke woensdag van 10.15 tot 11.00 uur AquaVitaal. AquaVitaal is een actieve groepsles van 45 minuten om vitaal te blijven.

Onder begeleiding van een ervaren instructeur doet u in het water verschillende oefeningen gebaseerd op bewegingen uit het dagelijks leven. Zo gaat u reiken, draaien, zitten en staan. Veel oefeningen doet u onder begeleiding van passende muziek. Door de oefeningen versterkt u uw spieren en gewrichten. Zo zorgt u ervoor dat u de alledaagse bewegingen makkelijker blijft uitvoeren. De instructeur stemt elke groepsles af op de individuele coördinatie, kracht en lenigheid van elke deelnemer.

Wilt u ook een keer een les AquaVitaal uitproberen? Vraag dan een gratis proefles aan via Koen Rissewijck (via bovenstaande contactgegevens).