Toeristenbelasting

U betaalt toeristenbelasting als u tegen vergoeding overnachtingen aanbiedt aan personen die niet ingeschreven staan in de gemeente Montferland. Heeft u een hotel, camping of runt u bijvoorbeeld een bed & breakfast? Dan int u toeristenbelasting en draagt het weer af aan de gemeente.

U overnacht in Montferland

Overnacht u in een hotel, vakantiehuisje, Bed en Breakfast of op een camping in de gemeente Montferland? Dan beschouwt de gemeente Montferland u als een toerist.

U biedt overnachtingen aan

Bent u de eigenaar van bijvoorbeeld een hotel, pension, recreatiewoning of een camping? En biedt u tegen vergoeding overnachtingen aan? Dan int u de toeristenbelasting voor de gasten in uw verblijf die niet in de gemeente Montferland wonen. Deze draagt u vervolgens af aan de gemeente Montferland. U ontvangt elk jaar een aangifteformulier. Daarmee geeft u het aantal overnachtingen van toeristen door. Op basis daarvan betaalt u de toeristenbelasting over dat jaar.

Start u dit jaar met het tegen betaling aanbieden van overnachtingen? Neemt u dan even contact op met het cluster Belastingen/WOZ.

De gemeente heeft eventueel ook een nachtverblijfregister beschikbaar waarin u de overnachtingen bij kunt houden, deze kunt u opvragen bij het cluster Belastingen/WOZ, tel: (0316) 291 391 optie Belastingen/WOZ of per mail: belasting@montferland.info.

Kosten

Het tarief voor 2022 is € 1,25 per overnachting per persoon.