Uw aanslagbiljet

U kunt ervoor kiezen om de gemeentelijke belastingaanslag digitaal te ontvangen. U kunt zich aanmelden voor de Berichtenbox via Mijn Overheid door te klikken op de onderstaande knop.

Hoe het werkt

Log in met uw DigiD en zet het vinkje bij gemeente Montferland aan. In de Berichtenbox vindt u dan uw digitale aanslag.

Als u een email wilt ontvangen zodra er een aanslag voor u klaarstaat dan kunt u de e-mailmeldingen aanzetten. Ook krijgt u dan herinneringsmeldingen als er ongelezen post in uw Berichtenbox zit.

Wilt u de aanslag niet langer in de Berichtenbox ontvangen dan kunt u zich hiervoor ook weer afmelden via de website van Mijn Overheid. Dit moet u zelf doen, u moet hiervoor inloggen met uw DigiD en het vinkje bij de gemeente Montferland uit zetten.

Goed om te weten

Als u een machtiging voor automatische incasso heeft afgegeven wordt de aanslag in 9 maandelijkse termijnen geïncasseerd, anders moet u de aanslag betalen binnen drie maanden na dagtekening van het aanslagbiljet. Meer informatie over de automatische incasso vindt u op de pagina 'Automatische incasso' onderaan deze pagina. 

Heeft u géén automatische incasso dan kunt u ook betalen via iDEAL.

Als u de belastingaanslag digitaal in de Berichtenbox van Mijn overheid ontvangt dan kunt u betalen met de betaallink op het aanslagbiljet, ontvangt u de aanslag per post dan kunt betalen met de QR-code op het aanslagbiljet.

U kunt ook op het gemeentehuis betalen tijdens de openingstijden van het loket Burgerzaken, de openingstijden kunt u terugvinden in de contactgegevens op de website van de gemeente Montferland.

Kopie van uw aanslag

U kunt een kopie krijgen van de aanslag gemeentelijke belastingen. Bijvoorbeeld als u de aanslag kwijt bent.

Op de pagina van het WOZ-loket kunt u een kopie van de aanslag aanvragen door in te loggen met uw Digi-D (alleen mogelijk voor inwoners).

Bedrijven kunnen m.b.v. het aanslagnummer en het aanslagbedrag een kopie van de aanslag inzien.

U kunt de kopie direct aan de balie van de gemeente krijgen. Het kan ook opgestuurd worden.