Voorkom kosten bij het maken van een afspraak met gemeente of bij het aanvragen van een uittreksel

Als u een afspraak wilt maken bij de gemeente voor bijvoorbeeld het aanvragen of ophalen van uw paspoort, rijbewijs of identiteitskaart of voor het doorgeven van een verhuizing, maak dan altijd via www.montferland.info een afspraak.

Er zijn externe websites die voor u een afspraak bij de gemeente kunnen maken. Maar pas op, hier zijn kosten aan verbonden. Vaak kost dit €20 of meer. Een afspraak maken bij de gemeente kost nooit geld. Het maken, wijzigen of annuleren van een afspraak is altijd kosteloos.

Voorkom deze onnodige kosten en maak alleen via www.montferland.info een afspraak. Bent u per ongeluk toch op een andere website terecht gekomen? Als u bij het maken van een afspraak geld moet betalen, annuleer dan de betaling en regel het via de website van de gemeente.

Op internet zijn commerciële partijen actief die voor u een uittreksel uit de Basisregistratie Personen kunnen aanvragen. Deze bedrijven horen niet bij de gemeente Montferland. Vraagt u een uittreksel aan via zo’n bedrijf? Dan moet u misschien meer betalen dan wanneer u het uittreksel bij de gemeente aanvraagt.

Machtigen van andere partij: let op de risico's!

Wanneer u een bedrijf of een ander persoon machtigt om uit uw naam een document aan te vragen (machtigen) en u moet daarvoor een kopie van uw legitimatiebewijs aanleveren, besef dan dat u belangrijke persoonsgegevens uit handen geeft. Wanneer u rechtstreeks uw documenten bij de gemeente haalt, loopt u dit risico niet.

Afbeelding

Screenshot van de homepage van www.montferland.info