Wandel ook mee met het Montferlands Ommetje!

Goede voornemens en wil je meer gaan bewegen? Doe dan mee met het Montferlands Ommetje!

Vanaf maandag 17 januari 2022 gaat deze (digitale) wandeluitdaging van start. Het Monferlands Ommetje is een 10-weekse wandelcompetitie tussen verenigingen, bedrijven en overige vriendenteams (bijvoorbeeld een familie- of buurtteam). Start met vrienden, familie, clubgenoten of collega’s een eigen wandelteam en ga de uitdaging aan tegen de andere teams uit Montferland! Aanmelden voor het Montferlands Ommetje is mogelijk vanaf maandag 10 januari.

Bekijk de veelgestelde vragen en antwoorden

Dagelijks wandelen is hartstikke gezond, zowel voor jouw lichamelijke als mentale gezondheid. De populaire wandelapp Ommetje van de Hersenstichting helpt daarbij. De app motiveert om dagelijks een Ommetje te maken. Erik Scherder, de bekende hersenprofessor, geeft je na iedere wandeling een interessant hersenfeitje. Al meer dan 1.500.000 Nederlanders installeerden de app. Montferland heeft samen met de gemeente Oost Gelre de primeur om nu ook een lokale wandeluitdaging te organiseren.

Maak kans op mooie prijzen

Elk deelnemend team maakt kans op mooie prijzen. Loopt jouw team gemiddeld minimaal vijf Ommetjes per week? Dan ontvangen jullie na 10 weken een unieke digitale Montferland medaille. Voor de best presterende teams zijn er daarnaast nog mooie andere prijzen te verdienen. Er zijn drie verschillende ranglijsten: bedrijven, verenigingen en overige teams (bijvoorbeeld buurt- en familieteams). De winnaar van elke teamranglijst ontvangt een mooie Ommetje bokaal. Het allerbeste team ontvangt daarnaast ook de Ommetje wisselbokaal. Tenslotte ontvangen de winnende teams ook nog een teamuitje bij Markant Outdoor Centrum.

Wandel ook mee!

Deelname aan het Montferlands Ommetje is gratis. Volg onderstaande stappen om ook mee te lopen vanaf maandag 17 januari 2022:

  1. Download de Ommetje-app uit de Google Play Store of Apple Store op jouw mobiel.
  2. Ga naar ‘Account’ in de app en voer bij ‘Challenge’ vanaf maandag 10 januari de actiecode MONT2022 in.
  3. Sluit je aan bij één van de bestaande teams of maak een nieuw team aan.
  4. Motiveer familie, vrienden, collega’s en clubgenoten om ook mee te doen in jouw team of ga de strijd met hen aan als zij deelnemen in een ander team.

Mede mogelijk gemaakt door:

De Hersenstichting en de gemeente Montferland zijn initiatiefnemer van Het Montferlands Ommetje. Ook de gemeente Oost Gelre is initiatiefnemer. Zij starten op 17 januari ook met een lokale wandeluitdaging: Rondje Oost Gelre.  Beide lokale versies van Ommetje zijn mede mogelijk gemaakt door een subsidie van ZonMw. In Montferland zijn lokale samenwerkingspartners: welzijnsinstelling Welcom, Open Club De Nevelhorst, Gezondheidscentrum Didam en Markant Outdoorcentrum.

Logos samenwerkingspartners het Montferlands Ommetje

Vragen en/of meer informatie

Heb je vragen over het Montferlands Ommetje? Of wil je meer informatie? Neem allereerst een kijkje bij de veelgestelde vragen. Misschien staat hier het antwoord op jouw vraag. Staat jouw vraag er niet tussen? Neem dan contact op met Kevin Steenkamp, beweegmakelaar bij Welcom, via beweegmakelaar@welcommail.nl of (06) 82 09 68 68 (dinsdag tot en met vrijdag van 09.00 tot 17.00 uur) of met Dennis Weijers, beleidsmedewerker gezonde leefstijl bij de gemeente Montferland, via d.weijers@montferland.info of (0316) 291 327.

Montferlands Ommetje