Wensboom voor leerlingen Galamaschool

De Gemeente Montferland en Plavei brachten vandaag een heuse wensboom naar de Galamaschool aan de Bongerd in ’s-Heerenberg. Alle leerlingen van de school mogen de komende twee weken hun wensen voor hun straat of wijk op een sticker schrijven en in de boom plakken.

Groep 7B mocht het spits afbijten en als eerste hun wensen op de boom plakken. Zij zien het liefste dat de supermarkt weer terug komt, dat de wijk groener wordt mét een natuurspeeltuin en dat de garageboxen worden opgefleurd.

Wensboom Galamaschool 's-Heerenberg

Toekomstvisie

De wensen in de boom worden verzameld en gebruikt voor het maken van de toekomstvisie van ’s-Heerenberg-Oost. Deze visie maakt de gemeente en Plavei samen met inwoners (jong en oud), ondernemers en andere belanghebbenden. Rond de zomer van 2021 verwachten we de toekomstvisie voor het hele gebied klaar te hebben.

Enquête

Naast de wensboom kregen 2.000 huishoudens in de wijk een enquête toegestuurd waarin vragen worden gesteld over thema’s als voorzieningen, betrokkenheid, veiligheid en duurzaamheid. De inwoners hebben tot 28 mei om de enquête in te vullen en terug te sturen. Ook worden inwoners en ondernemers betrokken bij de toekomstvisie door middel van online sessies, telefoongesprekken en stoepbezoeken.

Meer informatie

Kijk voor meer informatie over de toekomstvisie op https://www.montferland.info/s-heerenberg-oost-kijkt-vooruit.

Afbeelding

Wensboom leerlingen Galamaschool