Home > Hulp bij laag inkomen > Gemeentepolis

Gemeentepolis

Iedereen verdient goede zorg. Ook wanneer u het niet zo breed heeft. De gemeente kan voor mensen met een bijstandsuitkering of een inkomen tot 120% van de bijstandsnorm meebetalen aan de premie van een goede zorgverzekering. Zo blijft de premie voor u betaalbaar, bent u goed verzekerd en verkleint u de kans op onverwachte kosten. 

Wat is de Gemeentepolis?

De Gemeentepolis is een collectieve aanvullende zorgverzekering. De gemeente Montferland werkt hiervoor samen met Menzis. De collectieve aanvullende zorgverzekering bestaat altijd uit een basisverzekering, een aanvullende verzekering en een tandartsverzekering. Het is niet mogelijk om alleen een basisverzekering af te sluiten via deze regeling. U bepaalt zelf hoe uitgebreid uw aanvullende pakket en tandartspakket is en dus hoeveel premie u moet betalen.

Voor wie?

Het maakt niet uit of u ziek of gezond bent. U komt in aanmerking voor de Menzis GarantVerzorgd verzekering, als u aan onderstaande voorwaarden voldoet:

 • Uw inkomen is niet hoger dan 120% van de bijstandsnorm die voor u geldt;
 • Uw vermogen is niet hoger dan de vermogensgrens die is toegestaan voor de bijstand;
 • U heeft geen achterstand in de betaling van de premie bij uw huidige zorgverzekering. Als u bij uw huidige zorgverzekering wel een achterstand in de betaling heeft, dan kunt u niet overstappen naar een andere zorgverzekeraar.

Uw voordeel:

 • U krijgt korting op de basisverzekering, aanvullende verzekering en tandartsverzekering.
 • De gemeente Montferland betaalt voor u een deel van de premie van de aanvullende verzekering.
 • U krijgt extra vergoedingen voor onder andere brillen/lenzen, tandartskosten, ziekenvervoer en de eigen bijdragen voor huishoudelijke hulp.
 • Kinderen tot 18 jaar zijn gratis meeverzekerd voor het hoogste tandartspakket.
 • Wanneer u kiest voor de meest uitgebreide aanvullende verzekering (GarantVerzorgd 3) wordt uw volledige wettelijke eigen risico vergoed door de gemeente.
 • Menzis accepteert nieuwe verzekerden zonder medische keuring.

Kies een pakket dat bij u past

Als u zich via de gemeente Montferland bij Menzis verzekert dan is er altijd een pakket dat bij uw behoefte aansluit. Binnen de Gemeentepolis van de gemeente Montferland kunt u kiezen uit twee aanvullende verzekeringen:

 • GarantVerzorgd 2:

  Heeft u weinig zorgkosten? Dan is GarantVerzorgd 2 een goede keuze. De gemeente geeft u extra korting op de premie voor deze aanvullende verzekering. Op deze manier bent u goed verzekerd, ook voor onverwachte zorgkosten.

 • GarantVerzorgd 3:

  Maakt u vaak gebruik van uw zorgverzekering en heeft u veel zorgkosten? Kies dan GarantVerzorgd 3. U hoeft bij dit pakket uw wettelijk eigen risico niet te betalen, dat doet de gemeente voor u.

Verder kunt u uit 3 tandartsverzekeringen kiezen:

 • GarantTandVerzorgd 350: maximale vergoeding tot € 350,- per kalenderjaar.
 • GarantTandVerzorgd 650: maximale vergoeding tot € 650,- per kalenderjaar.
 • GarantTandVerzorgd 950: maximale vergoeding tot € 950,- per kalenderjaar.

Hoe meld ik me aan?

Uw aanmelding voor de collectieve aanvullende zorgverzekering van Menzis kunt u doen op de website van www.gezondverzekerd.nl/Menzis. U kunt daar het verzekeringspakket kiezen dat het beste bij u past.

Voor de aanmelding heeft u in ieder geval uw Burgerservicenummer (BSN) nodig. Ook moet u uw bankrekeningnummer (IBAN) invullen en worden vragen gesteld over de hoogte van uw inkomen.

U vult het aanvraagformulier in en verzendt dit. Vult u a.u.b. uw e-mailadres in bij de aanmelding via gezondverzekerd. We kunnen de inkomens- en vermogenstoets dan sneller uitvoeren, waardoor u eerder een reactie van ons ontvangt.

U kunt voor het jaar 2017 niet meer overstappen. De nieuwe overstapperiode start in november 2017 en gaat dan in vanaf het jaar 2018.

Premies voor 2017 op een rij

Hieronder ziet u wat u uiteindelijk zelf per pakket, per maand betaalt. De collectiviteitskorting en premiebijdrage van de gemeente, zijn in deze bedragen al verwerkt.

Basisverzekering
Basisverzekering
€ 111,86
GarantVerzorgd 2 GarantVerzorgd 3
GarantVerzorgd
€ 5,80 € 38,17
GarantTand Verzorgd 350 GarantTand Verzorgd 650 GarantTand Verzorgd 950* TandVerzorgd 1P**
GarantTand
€ 10,46 € 16,33 € 29,07 € 6,32

* Kinderen tot 18 jaar zijn gratis verzekerd voor de GarantTandVerzorgd 950

** Bij een volledige onder- en bovenprothese kunt u desgewenst gebruik maken van de Tandprotheseverzekering TandVerzorgd 1P

Overstapcoach

Wilt u snel en eenvoudig overstappen? Ga naar www.GezondVerzekerd.nl/menzis en kies uw gemeente. U kunt ook bellen met de OverstapCoach van Menzis. De OverstapCoach geeft persoonlijk advies en is bereikbaar via 088 222 40 80. Maandag tot en met vrijdag van 08.30 tot 19.00 uur (lokaal tarief).

Let op 

U kon zich tot en met 31 december 2016 aanmelden voor de verzekering 2017. U kunt opnieuw overstappen vanaf november 2017 voor het verzekering jaar 2018. U mag alleen overstappen naar Menzis als u geen betalingsachterstand heeft bij uw huidige zorgverzekeraar. 

Meer informatie?

Als u vragen heeft over de aangeboden verzekeringspakketten, kunt u bellen met de OverstapCoach van Menzis. De OverstapCoach geeft persoonlijk advies en is bereikbaar via 088 222 40 80 (lokaal tarief), op maandag tot en met vrijdag van 08.30 tot 19.00 uur.

Op de website van Gezond Verzekerd kunt u meer lezen over de verzekeringspakketten en premies waaruit u kunt kiezen. Ook kunt u de Gemeentepolis vergelijken met uw eigen zorgverzekering.