Home > Hulp bij laag inkomen > Regeling 'Kinderen tellen mee'

Regeling 'Kinderen tellen mee'

De gemeente Montferland vindt het belangrijk dat kinderen kunnen meedoen in de maatschappij, ook als de ouders een laag inkomen hebben. De gemeente kent hiervoor de regeling ‘Kinderen tellen mee!’. Door deze regeling heeft u de volgende mogelijkheden:

Tijdschriften voor de jeugd op de basisschool

Uw kind kan via de gemeente een abonnement op de 'Bobo', 'Okki', 'Wild van Freek' of de 'National Geographic Junior' krijgen. Het tijdschrift dat uw kind ontvangt is afhankelijk van de leergroep van uw kind.

Tegemoetkoming schoolkosten

U kunt een tegemoetkoming in de schoolkosten van uw kind ontvangen. De tegemoetkoming is afhankelijk van het schooltype:

  • € 75,- voor een kind op de basisschool
  • € 150,- voor een kind op de middelbare school

Computer

Kinderen die naar het voortgezet onderwijs gaan, kunnen via de regeling een computer of tablet aanvragen. Zolang er schoolgaande kinderen tot het gezin behoren kan om de 5 jaar een apparaat worden verstrekt. Er wordt per huishouden één apparaat verstrekt.

Aanvraag

Jaarlijks ontvangt u in september, aan het begin van het schooljaar, een aanvraagformulier voor het aanvragen van het tijdschrift, de tegemoetkoming in de schoolkosten en een computer.

Speel-o-theek

Kinderen in de leeftijd van 0 tot 12 jaar kunnen speelgoed lenen bij Speel-o-theek 't Spölhuukske in 's-Heerenberg. De gemeente vergoedt de kosten van het lidmaatschap.

Zie voor meer informatie: www.spolhuukske.nl