Home > Wonen en leven > Duurzaam wonen

Duurzaam wonen

Eén van de categorieën in de Klimaatagenda is het verduurzamen van de bestaande woningvoorraad. Door te investeren in het energiezuinig maken van bestaande woningen kan veel energie worden bespaard, waardoor er minder energie (duurzaam) hoeft worden opgewekt. Daarnaast levert een goed geïsoleerde woning ook extra wooncomfort op en gaat de energierekening omlaag.

Wilt u meer weten over de mogelijkheden om uw eigen woning te verduurzamen? Uw huis misschien zelfs helemaal energieneutraal maken? Dan kunt u terecht bij het verduurSaam energieloket. Bijvoorbeeld voor tips over energiebesparing, duurzame energieopwekking en het aanvragen van subsidies en leningen. Hieronder vindt u een aantal diensten die het verduurSaam energieloket voor bewoners van de gemeente Montferland aanbiedt.

Energiecoaches van Montferland

Een energiecoach is een vrijwilliger die met u meedenkt over makkelijke manieren om energie te besparen in huis. Het gaat hierbij niet om grote bouwkundige maatregelen, maar hele simpele aanpassingen in uw dagelijkse energiegedrag. Tijdens het (gratis) bezoek geeft de energiecoach u inzicht in uw energieverbruik en handige tips om uw verbruik te verlagen.

In de gemeente Montferland zijn 2 energiecoaches actief: Alfred Zweden en Wilfried Linssen. Op de pagina Energiecoach gemeente Montferland op de website van verduurSaam energieloket kunt u een gratis bezoek van een energiecoach aanvragen.

Bezoek aan huis

Tijdens een bezoek aan huis kijkt een adviseur met u mee in uw huis. Hij beschikt over veel kennis en ervaring, waarmee hij uw vragen kan beantwoorden, u van bruikbare tips kan voorzien en oplossingen kan bieden voor eventuele problemen met bijvoorbeeld kou of vocht in uw woning.

Is vloerisolatie in mijn huis wel mogelijk? Is mijn dak wel geschikt voor zonnepanelen? Hoe kan ik die vochtplek aan mijn plafond verhelpen? Soms zijn er vragen waarvoor u graag eens iemand met verstand van zaken wilt laten meekijken in uw huis. Op de website van het verduurSaam energieloket vindt u meer informatie en kunt u een bezoek aan huis aanvragen voor € 75,-.

Woningverbeterplan op maat

Veel woningen in de Achterhoek zijn gebouwd vóór 1976. Voor een groot deel van deze huizen geldt dat het wooncomfort verbeterd kan worden en dat de energierekening waarschijnlijk best een stukje lager kan. Bijvoorbeeld door het isoleren van spouwmuren en het installeren van zonnepanelen. Het Woningverbeterplan geeft inzicht in de mogelijkheden voor uw specifieke situatie.

Bent u eigenaar van een woning van vóór 1976 en is uw woning toe aan verbetering? Dan kunt u voor slechts €50 uw eigen unieke Woningverbeterplan laten opstellen. Voor meer informatie over het Woningverbeterplan kunt u terecht op de website van het verduurSaam energieloket.

Subsidies en leningen voor woningeigenaren

Om het verduurzamen van uw woning te bekostigen, kunt u gebruik maken van diverse subsidies en leningen. Op de website van het verduurSaam energieloket vindt u een overzicht van alle financiële regelingen.

Contactgegevens

Bezoekadres

Bergvredestraat 10
6942 GK Didam
(0316) 291 391
WhatsApp: (06) 22 46 30 17

Postadres

Postbus 47
6940 BA Didam

Alle contactgegevens en openingstijden

Contact ons