Home > Wonen en leven > Mantelzorgcompliment, een waardering voor onze mantelzorgers

Mantelzorgcompliment, een waardering voor onze mantelzorgers

Het college van de gemeente Montferland neemt in de zomer van 2018 een besluit over de regeling Mantelzorgcompliment.

Het is nog niet zeker of deze regeling wederom wordt opengesteld. Houdt u hiervoor deze website of de gemeentepagina in het Montferland Nieuws in de gaten.


Montferland is trots op haar mantelzorgers. Als blijk van waardering kunnen mantelzorgers in aanmerking komen voor het Mantelzorgcompliment.

Wat is het Mantelzorgcompliment?

Met het Mantelzorgcompliment laten we zien dat we onze mantelzorgers waarderen. Deze waardering is ooit door het Rijk bedacht. Sinds 1 januari 2015 is het Mantelzorgcompliment een taak van de gemeenten. In Montferland kunnen mantelzorgers voorgedragen worden voor het compliment. Het compliment bestaat uit 10 LOKO-cadeaubonnen met een totale waarde van 100 euro. Deze bonnen zijn vrij te besteden bij diverse Montferlandse ondernemers en organisaties die aangesloten zijn bij Loko Promotie Didam. Op www.lokobon.nl vindt u meer informatie over de LOKO-cadeaubonnen.

Voor wie is het  Mantelzorgcompliment?

Het mantelzorgcompliment is er voor mantelzorgers  die zorg bieden aan een inwoner in Montferland. Deze mantelzorger biedt meer dag 8 uur per week over een periode van minimaal 3 maanden zorg aan een ander. Het kan gaan om bijvoorbeeld een partner op leeftijd die zorg nodig heeft, of een verstandelijk gehandicapt kind, of een broer/zus die psychiatrische beperkingen heeft.

Hoe kan ik iemand voordragen?

Mensen die mantelzorg krijgen, kunnen hun mantelzorger voordragen. Ook iemand van het Sociaal Team, de mantelzorgconsulent of de huisarts kan iemand voordragen.

Meer informatie

Voor vragen kunt u terecht bij het Steunpunt Mantelzorg dat is ondergebracht bij Welcom (0316-22 35 20).

Contactgegevens

Bezoekadres

Bergvredestraat 10
6942 GK Didam
(0316) 291 391

Postadres

Postbus 47
6940 BA Didam

Calamiteiten

Bij een calamiteit kunt u bellen naar (0316) 291 451. Calamiteit is het onderhoud dat per direct veilig gesteld moet worden, omdat er onveilige situaties kunnen ontstaan.

Alle contactgegevens en openingstijden

Contact ons