Riool

Als het riool verstopt is wilt u natuurlijk weten waar de verstopping zit en wat de oorzaak is. Daarnaast wilt u dat de verstopping zo spoedig mogelijk wordt verholpen. Het is belangrijk om eerst zelf te onderzoeken welk deel van de riolering verstopt is, dit in verband met eventuele kosten die voor de ontstopping worden gemaakt. Is de riolering die bij uw woning hoort verstopt of is de riolering verstopt op gemeentelijk terrein?

Wat moet u doen bij een rioolverstopping?

Om uit te zoeken op welk terrein de verstopping zich bevindt moet u eerst het ontstoppingsstuk vrij graven. Het ontstoppingsstuk vindt u meestal tegen de erfgrens van uw perceel met de openbare ruimte op ongeveer 0,8 tot 1,0 meter diepte. Als u het ontstoppingsstuk heeft gevonden en geopend kunt u zien waar de verstopping zich bevindt.

Heeft u het ontstoppingsstuk gevonden en staat het (nagenoeg) droog? Dan kunt u er zeker van zijn dat de verstopping op uw eigen terrein zit. U moet de verstopping in dat geval zelf (laten) verhelpen. Voor hulp kunt u contact opnemen met een rioolontstoppingsbedrijf.

Staat het ontstoppingsstuk vol met water? Dan zit het probleem in het gemeenteriool en is de gemeente Montferland verantwoordelijk voor het oplossen daarvan. Waarschuwt u in dat geval de gemeente Montferland door tijdens de kantooruren het service- en meldpunt te bellen via tel. (0316) 291 391. Buiten kantooruren en op feestdagen kunt u een storingsnummer bellen via tel. (0316) 291 451.

Drukriolering

Bij de drukriolering wordt vrijwel dezelfde handelwijze gevolgd. Echter voordat u het ontstoppingsstuk vrij gaat graven, adviseren wij u te kijken naar het rode lampje dat op de pompkasten van de drukriolering aanwezig is. Dit lampje gaat branden op het moment dat er een storing ontstaat bij de pomp. Als dit lampje langdurig brandt, kunt u het storingsnummer voor de drukriolering bellen dat op de pompkast vermeld staat ((0800) 76 67 788).

Individuele behandeling afvalwater (IBA)

Indien u op eigen terrein een eigen zuiveringsunit (IBA) heeft die niet goed functioneert, kunt u het storingsnummer voor IBA’s bellen via tel. (0800) 42 32 233.

Contactgegevens

Bezoekadres

Bergvredestraat 10
6942 GK Didam
(0316) 291 391
WhatsApp: (06) 22 46 30 17

Postadres

Postbus 47
6940 BA Didam

Alle contactgegevens en openingstijden

Contact ons