Duurzaam reizen

Het aantal elektrische voertuigen groeit. Elektrisch rijden is schoner voor de omgeving, want je hebt geen vieze uitstoot meer. Elektrische voertuigen zijn beter voor het klimaat, omdat er geen gebruik wordt gemaakt van fossiele brandstoffen zoals benzine en diesel. De elektriciteit moet dan wel opgewekt worden door zon of wind. Ook andere bronnen als groen gas en waterstof zijn volop in ontwikkeling.

Elektrisch rijden in Montferland

Bij de gemeente Montferland rijden we vanaf 2020 elektrisch. Niet alleen de personen auto’s zijn al een aantal jaar elektrisch, maar ook de zwaardere voertuigen.

Ook neemt het aantal inwoners van Montferland dat elektrisch rijdt toe. Niet iedereen met een zo’n auto kan deze op zijn eigen terrein opladen. Daarom kunnen deze mensen een elektrische oplaadpaal aanvragen bij de gemeente. Wij kijken vervolgens waar in de buurt een geschikte locatie is en zorgen ervoor dat de laadpaal wordt geplaatst. 

De gemeente plaatst ook laadpalen voor bezoekers aan de gemeente. Meestal op centrale plekken in een kern, bijvoorbeeld bij een winkelcentrum of sportaccommodatie. Zo willen we in ieder geval in ieder kern een aantal laadpalen plaatsen. Het aantal laadpalen zal de komende jaren dan ook toenemen in de gemeente. 

Meer informatie over het aanvragen van een openbare laadpaal, vindt u op de pagina 'Openbare laadpaal elektrische auto aanvragen'.