Duurzaam wonen

Eén van de categorieën in de Klimaatagenda is het verduurzamen van de bestaande woningvoorraad. Door te investeren in het energiezuinig maken van bestaande woningen kan veel energie worden bespaard, waardoor er minder energie (duurzaam) hoeft worden opgewekt. Daarnaast levert een goed geïsoleerde woning ook extra wooncomfort op en gaat de energierekening omlaag.

Wilt u meer weten over de mogelijkheden om uw eigen woning te verduurzamen? Uw huis misschien zelfs helemaal energieneutraal maken? Dan kunt u terecht bij het Agem Energieloket. Bijvoorbeeld voor tips over energiebesparing, duurzame energieopwekking en het aanvragen van subsidies en leningen.  In het kopje subsidies en leningen vindt u een handig overzicht van de mogelijke opties. 

Inspiratie

U kunt op vele manieren inspiratie op doen over hoe u zelf aan de slag kunt met het verduurzamen van uw woning. Bijvoorbeeld tijdens de jaarlijkse Achterhoekse Duurzame Huizenroute waarbij eigenaren van duurzame woningen, bedrijven of andere locaties hun deuren openstellen en hun kennis en ervaringen delen met geïnteresseerden. Dit jaar vindt deze digitaal plaats op 7 november.

Subsidies en leningen voor woningeigenaren

Om het verduurzamen van uw woning te bekostigen, kunt u gebruik maken van diverse subsidies en leningen. De gemeente werkt hierin samen met het Agem Energieloket. Het energieloket is te bereiken via energieloket@agem.nl of (0314) 820 360. Een overzicht van de subsidies en leningen vindt u op de pagina ‘Verduurzaam uw huis’: