Gemeentepolis

Algemeen

Goede zorg moet voor iedereen bereikbaar en betaalbaar zijn. In de gemeente Montferland kunt u hiervoor deelnemen aan de Gemeentepolis. U bent daardoor voordelig aanvullend verzekerd.

Wat het is

De Gemeentepolis is een collectieve zorgverzekering die bestaat uit en basisverzekering en een aanvullende verzekering, vaak met extra vergoedingen. U kunt denken aan extra vergoedingen voor brillen, fysiotherapie en medicijnen. De gemeente betaalt een deel van de kosten voor deze verzekering, daarom is het voordeliger dan een 'normale' zorgverzekering.

De gemeentepolis is met name voordelig voor mensen met een laag inkomen die een hogere zorgbehoefte hebben door bijvoorbeeld een chronische ziekte of beperking. Met een laag inkomen, bedoelen wij een inkomen tot 120% van de voor u geldende bijstandsnorm.

Goed om te weten

De gemeente Montferland biedt de Gemeentepolis aan in samenwerking met zorgverzekeraar Menzis (GarantVerzorgd). Meer informatie over de inhoud van de Gemeentepolis en de kosten van de verschillende pakketten vindt u op de website van Gezond verzekerd. U kunt ook contact opnemen met de klantenservice van Menzis. Zij zijn bereikbaar op werkdagen tussen 8.00 en 18.00 uur via (088) 222 40 40.

Bent u overtuigd en wilt u deelnemen aan de gemeentepolis? Dan vraagt u deze aan via de website van Gezond verzekerd.

Heronderzoek gemeentepolis

U neemt via de gemeente Montferland deel aan de Gemeentepolis. Als u geen uitkering heeft vanuit de gemeente, dan onderzoeken wij eens per jaar of u het aankomende kalenderjaar kunt blijven deelnemen aan de gemeentepolis. U ontvangt hierover een brief.

Online inlichtingenformulier

Wanneer u de brief heeft ontvangen over het heronderzoek voor uw deelname aan de Gemeentepolis, dan kunt u het inlichtingenformulier invullen op deze website. In dit formulier heeft u de mogelijkheid om direct alle nodige bewijsstukken toe te voegen. Aan de hand van de informatie over uw (gezins)inkomen en (gezins)vermogen stellen wij vast of u komend kalenderjaar kunt blijven deelnemen.

Via onderstaande knop komt u bij het inlichtingenformulier:

Start heronderzoek


U kunt inloggen met uw DigiD (voor uzelf), e-Herkenning (voor iemand anders) of de gegevens zelf invullen. U moet ook informatie uploaden. In het inlichtingenformulier wordt aangegeven welke informatie u alvast moet klaarleggen en uploaden.

Wanneer ontvangt u bericht?

Als u tijdig alle gegevens heeft toegestuurd om uw situatie te beoordelen en u niet aan de voorwaarden voldoet, dan ontvangt u zo snel mogelijk bericht. Uiterlijk 16 december 2022. U heeft dan nog tijd om een andere zorgverzekeraar te kiezen.

Als u na de eerste beoordeling wel aan alle voorwaarden voldoet, dan ontvangt u ook zo snel mogelijk bericht. U kunt dit bericht ook na 16 december 2022 ontvangen.

Hulp nodig?

Als u hulp nodig heeft bij invullen van dit digitale formulier, dan kan de formulierenhulp van Stichting Welcom u hierbij helpen. Wilt u hierover meer weten of een afspraak maken? U kunt dan bellen met de Formulierenhulp. De Formulierenhulp is voor u bereikbaar op werkdagen tussen 9.00 en 12.00 uur via (0316) 29 35 20.

Vragen?

Afdeling Sociale Zaken is telefonisch bereikbaar van maandag t/m vrijdag van 8.30 tot 12.30 uur via (0316) 291 391.